Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta e famshme e jalebisë, ëmbëlsirës tradicionale Indiane

Postuar: 05/09/2018 - 21:00

Në Indi është koha për të festuar nëse vërdallë shihen dhe shpërndahen ëmbëlsirat tradicionale Jalebi .

Për masën e brumit që përgatita nuk di të them sa copë u bënë fiks, por di të them që u bënë shumë dhe kishte për t'i shijuar me të gjithë njerëzit.

Përbërësit:

2 filxhanë çaji miell

1 filxhanë çaji niseshte

1 filxhanë çaji kos

Pak maja

Pak sodë

Pak shafran

1 filxhanë çaji ujë

Shënim: Për të gjithë përbërsit përdorni të njëjtin filxhanë si masë.

Udhëzime për përgatitjen:

Në një enë përzieni mirë të gjithë përbërësit dhe i lini të mbyllur me kapak përreth 12 orë.

Përgatisni sherbetin dhe e lini të ftohet. Gjatë kohës së përgatitjes shtojini edhe ujë trëndafili.

Pasi brumi të jetë gati do ta kaloni në format si kaush për ëmbëlsira. I skuqni në një tigan me vaj misri. Pasi të jetë gati hiqini nga zjarri dhe kalojini në sherbet.

Mund të hahen të nxehta, por dhe të ftohta janë po aq të shijshme.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
You voted 2. Total votes: 5

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.