Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta e famshme e jalebisë, ëmbëlsirës tradicionale Indiane

Postuar: 05/09/2018 - 21:00

Në Indi është koha për të festuar nëse vërdallë shihen dhe shpërndahen ëmbëlsirat tradicionale Jalebi .

Për masën e brumit që përgatita nuk di të them sa copë u bënë fiks, por di të them që u bënë shumë dhe kishte për t'i shijuar me të gjithë njerëzit.

Përbërësit:

2 filxhanë çaji miell

1 filxhanë çaji niseshte

1 filxhanë çaji kos

Pak maja

Pak sodë

Pak shafran

1 filxhanë çaji ujë

Shënim: Për të gjithë përbërsit përdorni të njëjtin filxhanë si masë.

Udhëzime për përgatitjen:

Në një enë përzieni mirë të gjithë përbërësit dhe i lini të mbyllur me kapak përreth 12 orë.

Përgatisni sherbetin dhe e lini të ftohet. Gjatë kohës së përgatitjes shtojini edhe ujë trëndafili.

Pasi brumi të jetë gati do ta kaloni në format si kaush për ëmbëlsira. I skuqni në një tigan me vaj misri. Pasi të jetë gati hiqini nga zjarri dhe kalojini në sherbet.

Mund të hahen të nxehta, por dhe të ftohta janë po aq të shijshme.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 
2 vezë 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.

Postuar: 02/02/2019 - 23:23

 Supa me avokado dhe spinaq është një pjatë mjaft ushqyese, e përshtatshme veçanërisht në pe