Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta e famshme e jalebisë, ëmbëlsirës tradicionale Indiane

Postuar: 05/09/2018 - 21:00

Në Indi është koha për të festuar nëse vërdallë shihen dhe shpërndahen ëmbëlsirat tradicionale Jalebi .

Për masën e brumit që përgatita nuk di të them sa copë u bënë fiks, por di të them që u bënë shumë dhe kishte për t'i shijuar me të gjithë njerëzit.

Përbërësit:

2 filxhanë çaji miell

1 filxhanë çaji niseshte

1 filxhanë çaji kos

Pak maja

Pak sodë

Pak shafran

1 filxhanë çaji ujë

Shënim: Për të gjithë përbërsit përdorni të njëjtin filxhanë si masë.

Udhëzime për përgatitjen:

Në një enë përzieni mirë të gjithë përbërësit dhe i lini të mbyllur me kapak përreth 12 orë.

Përgatisni sherbetin dhe e lini të ftohet. Gjatë kohës së përgatitjes shtojini edhe ujë trëndafili.

Pasi brumi të jetë gati do ta kaloni në format si kaush për ëmbëlsira. I skuqni në një tigan me vaj misri. Pasi të jetë gati hiqini nga zjarri dhe kalojini në sherbet.

Mund të hahen të nxehta, por dhe të ftohta janë po aq të shijshme.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 15/05/2019 - 10:47

1 kg spinaq

400 gr petë të gatshme

11 vezë

250 gr djathë

100 gr parmezan

1 kokë qepë

 miell

majdanoz

50 gr margarinë

Postuar: 09/05/2019 - 09:04

Kjo bukë është pjesë e kuzhinës izraelite dhe përgatitet vetëm me miell dhe ujë.

Postuar: 22/04/2019 - 18:47

Mishi i grirë nuk është përbërësi i vetëm kryesor i qofteve !

Postuar: 19/04/2019 - 22:35

Sikurse disa çajra të tjerë bimorë, që kanë veti të mira për shëndetin e njeriut, edhe çaji i zi

Postuar: 19/04/2019 - 14:57

Nëse ka një kërkesë drejt nënave apo gjysheve për të gatuar diçka të mirë e të shijshme, padyshim

Postuar: 16/04/2019 - 12:44

Qoftet janë gjithnjë një ushqim shumë i preferuar.

Postuar: 09/04/2019 - 09:27

Omleta është një ndër ushqimet më të shijshme që ju shoqëron çdo mëngjes dhe ka me dhjetëra mënyr