Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta fantastike/ Tartë e kripur me spinaq, nuk mund t'i thoni "Jo"

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot. Tarta me spinaq jo vetëm që do t'ju shijojë, por fare lehtë mund të themi se zëvendëson shijen e byrekut tradicional.

Përbërësit:

Për tartën:

300 gr miell

100 ml gjalpë

1 vezë

100 ml kos

pluhur pjekës

sodë buke

kripë

Për mbushjen:

2 vezë

3/4 filxhan qumësht

3 filxhanë gjethe spinaq

1 qepë e prerë në copa të vogla

4 thelpinj hudhër

1 lugë çaji rozemarinë

një majë kripë

Përgatitja:

Fillimisht zëmë brumin me miell, pluhur pjekës, kripë, pak sodë buke, vaj dhe kos.

E lëmë brumin të pushojë për 30 minuta. Ndërkohë fillojmë me përgatitjen e mbushjes.

Në një tigan me vaj ulliri shtoni qepën dhe hudhrat. I lini derisa të marrin ngjyrë të artë.

Vijoni më pas me gjethet e spinaqit, të cilat më parë në një enë më vete i keni përzier me vezët, kripën dhe erëzat. Shtoni pak qumësht dhe e lini derisa të vlojë. Shtoni rozmarinë.

Para ngrohni furrën në 180 gradë Celsius për 10 minuta.

Bëni mbushjen e brumit (tartës) dhe vendoseni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë Celsius për 25-30 minuta. 5 minuta para se ta hiqni nga soba i shtoni dhe disa feta të holla domatesh. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 3

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.