Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta fantastike/ Tartë e kripur me spinaq, nuk mund t'i thoni "Jo"

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot. Tarta me spinaq jo vetëm që do t'ju shijojë, por fare lehtë mund të themi se zëvendëson shijen e byrekut tradicional.

Përbërësit:

Për tartën:

300 gr miell

100 ml gjalpë

1 vezë

100 ml kos

pluhur pjekës

sodë buke

kripë

Për mbushjen:

2 vezë

3/4 filxhan qumësht

3 filxhanë gjethe spinaq

1 qepë e prerë në copa të vogla

4 thelpinj hudhër

1 lugë çaji rozemarinë

një majë kripë

Përgatitja:

Fillimisht zëmë brumin me miell, pluhur pjekës, kripë, pak sodë buke, vaj dhe kos.

E lëmë brumin të pushojë për 30 minuta. Ndërkohë fillojmë me përgatitjen e mbushjes.

Në një tigan me vaj ulliri shtoni qepën dhe hudhrat. I lini derisa të marrin ngjyrë të artë.

Vijoni më pas me gjethet e spinaqit, të cilat më parë në një enë më vete i keni përzier me vezët, kripën dhe erëzat. Shtoni pak qumësht dhe e lini derisa të vlojë. Shtoni rozmarinë.

Para ngrohni furrën në 180 gradë Celsius për 10 minuta.

Bëni mbushjen e brumit (tartës) dhe vendoseni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë Celsius për 25-30 minuta. 5 minuta para se ta hiqni nga soba i shtoni dhe disa feta të holla domatesh. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 10

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/11/2018 - 15:19

Një recetë fantastike, e cila vendos ndonjëherë amvisat përballë sfidës nëse do ta përgatisin apo jo ashtu siç duhet.

Postuar: 16/11/2018 - 19:40

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfekte për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 16/11/2018 - 15:49

Sot do të sjellim recetën e disa ëmbëlsirave me origjinë nga Savona e Gjenova të quajtura golobet

Postuar: 16/11/2018 - 15:39

Për të gjithë ju që jeni kuriozë të përgatisni vetëm masën e pandispanjës, me shurupin sipër, ju

Postuar: 16/11/2018 - 13:09

Marinimi përdoret për ta zbutur dhe për t’i dhënë akoma dhe më shumë shije mishit.

Postuar: 15/11/2018 - 14:57

Furra nuk është e domosdoshme për të përgatitur kekun tuaj të preferuar.

Postuar: 13/11/2018 - 13:36

Një recetë speciale e pulës së pjekur me disa përbërës fantastik që lehtë gjenden në kuzhinë e që