BREAKING NEWS

Koronavirusi në Shqipëri / 15 të vdekur në 24 orët e fundit, 594 raste të reja me Covid, shërohen 984 qytetarë

Koronavirusi në Shqipëri / 15 të vdekur në 24 orët e
x
BREAKING NEWS

Vrau policin në Lezhë, Aldi Rama niset me urgjencë drejt Tiranës, ja si paraqitet gjendja e tij shëndetësore

Vrau policin në Lezhë, Aldi Rama niset me urgjencë drejt
x
BREAKING NEWS

U raportua se vrau veten, policia jep njoftimin zyrtar për Aldi Ramën

U raportua se vrau veten,  policia jep njoftimin zyrtar për Aldi Ramën
x
BREAKING NEWS

SPAK zbarkon në këtë qytet, bastisen zyrat e Arsimit

SPAK zbarkon në këtë qytet, bastisen zyrat e Arsimit
x
BREAKING NEWS

Merr fund aksioni/ Prej 5 orësh po ndiqej nga policia, autori i ekzekutimit të oficerit të policisë në Lezhë bën aktin e rëndë

Merr fund aksioni/ Prej 5 orësh po ndiqej nga policia, autori i ekzekutimit
x
BREAKING NEWS

Jep dorëheqjen drejtori i "Shefqet Ndroqit", kjo është mjekja e njohur që zë vendin e tij (EMRI)

Jep dorëheqjen drejtori i "Shefqet Ndroqit", kjo është
x
BREAKING NEWS

Dëshmia që po ndryshon pistën e hetimeve/ Ishte me nënkomisarin e vrarë, Shefi i Krimeve në Policinë Lezhë jep detajet për ngjarjen tragjike: Po kërkonim të arrestonim dikë tjetër që kishte plagosur më herët... (EMRI)

Dëshmia që po ndryshon pistën e hetimeve/ Ishte me
x
BREAKING NEWS

Ekzekutimi i nën/komisarit të Policisë, reagon menjëherë Yuri Kim

Ekzekutimi i nën/komisarit të Policisë, reagon
x

Guzhinë

Receta më e kërkuar në Google, si të bëni tiramisu në kushte shtëpie që të lëpini gishtat

Receta më e kërkuar në Google, si të bëni tiramisu

Përbërësit:

5 kokrra vezë

1 filxhan çaji sheqer

500 gramë djathë Mascarpone

400 gramë biskota Savoiardi

4 kafe ekspres

2 luge gjelle pluhur kakao për zbukurim disa luleshtrydhe për zbukurim

pak kripë

Përgatitja: Në dy tasa ndajmë të verdhat nga të bardhat e tre vezëve, dy kokrrat e tjera i lëmë të plota te tasi me të verdhat. I rrahim me mikser derisa të bëhen si krem. Shtojmë sheqerin dhe vazhdojmë e rrahim. Në tasin tjetër, ku kemi të bardhat e vezëve, shtojmë pak kripë dhe i rrahim fort derisa të bëhen si borë.

Në tasin me kremin me të verdhat e vezëve shtojmë djathin Mascarpone dhe e përziejmë me kujdes. Shtojmë të bardhat e vezëve. Vazhdojmë e përziejmë ngadalë që të mos ulet volumi. Në një tepsi vendosim një shtresë krem.

Biskotat Savoiardi i lyejmë me kafe ekspres dhe i vendosim mbi shtresën e kremit. E përsërisim këtë veprim disa herë. Kjo është receta klasike e tiramisusë. Sipas dëshirës, në mes mund të vendosim feta luleshtrydhe ose copa çokollate. Në fund, e spërkasim me kakao dhe e zbukurojmë me luleshtrydhe.

Ëmbëlsira duhet të qëndrojë disa orë në frigorifer përpara se të konsumohet.