Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta ndryshe nga ajo e qofteve tradicionale

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra. Ndoshta është receta e duhur për personat që u janë mërzitur recetat tradicionale të qofteve.

Ideale për të gjithë familjen dhe estetikisht shumë e bukur. Provojeni!

Përbërësit:

400 gr mish të grirë viçi

30 gr djathë kaçkavall i grirë

2 lugë gjelle galetë

1 vezë

majdanoz

1 hudhër

2 lugë gjelle miell

200 gr salcë domatesh

1 spec i kuq

1 spec i verdhë

1 spec jeshil

Vaj ulliri

Kripë

Piper

Përgatitja:

Pastroni specat me ujë nga jashtë dhe hiqni pjesën e brendshme të tyre, farat dhe fijet. Pritini në madhësi të barabarta. Hidhni në një tigan pak vaj ulliri dhe skuqni specat, sa të marrin pak ngjyrë.

Shtoni kripë, piper dhe më pas hidhni edhe salcën e domateve. Lërini në zjarr të ngadaltë për 20 minuta.

Për të përgatitur qoftet merrni një tas dhe hidhni mishin e grirë, vezën, djathin, galetën, majdanozin, hudhrën. Përzieni mirë brumin e qofteve.

Rregulloni shijen me kripë dhe piper dhe shtoni edhe djathin e grirë. Bëni kujdes me kripën, sepse vetë djathi ka kripë me shumicë.

Formoni qoftet e vogla duke lagur duart herë pas here. Vendosni një tigan tjetër me pak vaj ulliri dhe skuqni qoftet, të cilat mund t’i lyeni nga jashtë me miell në mënyrë që të skuqen sa më mirë.

Bashkoni qoftet me salcën dhe receta juaj është gati. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka