Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Receta perfektë e sallatës së pjeshkës

Postuar: 05/09/2018 - 20:10

Sallatë me pjeshkë, rukola, proshutë dhe djath. Një recetë shumë e shijshme, e ushqyeshme dhe e shëndetshme.

Përbërësit

200 gr rukola

1 pjeshkë (e madhe)

4 - 5 feta proshutë (të prerë hollë)

1 copë djathë

10 ml uthull balsamike (i cilësisë së mirë)

3 ml vaj ulliri

10 gr fara pishe

kripë

piper

Përgatitja

Ndajmë pjeshkën në gjysmë, i heqim bërthamën dhe pastaj e presim në feta të holla.

Skuqim farat e pishës në një tigan pa vaj.

I vendosim në një pjatë dhe i ruajmë për më vonë.

Përziejmë në një tas pjeshkën me rukolën pasi i kemi spërkatur me kripë, piper të bluar në moment, uthull balsamike, vaj ulliri.

Vendosim sallatën në një pjatë të përshtatshme.

E zbukurojmë me kujdes me fetat e proshutës.

Grijmë sipër me pjesën e trashë të rendes djathin dhe pastaj e spërkasim me farat e pishës.

E shërbejmë menjëherë. E shërbejmë në një pjatë të dekoruar me fetat e proshutës, parmixhianon dhe farat e pishës.

Shënim: Në vend të pjeshkës mund të përdorim ananas, mango, dardha, etj.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
You voted 1. Total votes: 3

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit. Në fakt të dy përbërësit janë të pasur me vitamina, minerale dhe antioksidantë.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.

Postuar: 13/09/2018 - 18:58

Nëse doni që fëmijët tuaj të mos hanë ushqime “fast food”-i, duhet të angazhoheni për

Postuar: 13/09/2018 - 16:35

Kur bamjet janë të sezonit, kërkoni mënyra të ndryshme për t'i gatuar.