Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Recetë për 5 minuta, kek me portokall dhe pa vezë

Postuar: 14/03/2019 - 18:17

Përbërësit për një tavë me diametër 24-26 cm:

300 g miell 170 ml ujë 160 g sheqer 160 g gjalpë, i shkrirë e i vakët lëngu dhe lëkura e 1 e 1/2 portokalli bio (lëkurat të grira me rende të imët) 1 bustinë sodë për ëmbëlsira, 16 g

Përgatitja:

Në robot përziejmë ujin me gjalpin. Shtojmë lëngun dhe lëkurat e portokajve, sheqerin dhe në fund, sitim miellin dhe e shtojmë bashkë me sodën.

Brumin e hedhim në tavë të lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim në temperaturën 180 gradë, për rreth 45-50 minuta, ose derisa kur të bëjmë proven me kruajtëse dhëmbësh, ajo të dalë e pastër

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/03/2019 - 09:36

Pispilia është padyshim ndër gatimet më speciale në kuzhinën shqiptare.

Postuar: 19/03/2019 - 10:48

Gatimet me mish pule janë të lehta, të shijshme e të shëndetshme.

Postuar: 17/03/2019 - 20:34

Kjo recetë do t’ju ofrojë shijen më të përkryer dhe të lehtë që keni provuar.

Postuar: 14/03/2019 - 12:19

Kjo ëmbëlsirë e thjeshtë dhe me shije të mrekullueshme i ka rrënjët në traditën e lashtë Arbëresh

Postuar: 14/03/2019 - 07:55

Shija dhe aroma e kulaçit të sapo pjekur nuk zhgënjen asnjëherë për të sjellë pranë tryezës të gj

Postuar: 13/03/2019 - 12:23

Një studim i fundit mbi efektet e makaronave, nxjerr në pah një tjetër të vërtetë.

Postuar: 12/03/2019 - 12:04

Pjatë vërtet e mirë dhe e përzemërt, perfekte për ditë të veçanta.