BREAKING NEWS

Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë

Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja
x
BREAKING NEWS

Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...

Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti
x
BREAKING NEWS

Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve

Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...

Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet
x
BREAKING NEWS

16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...

16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat
x
BREAKING NEWS

Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...

Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH
x
BREAKING NEWS

Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja

Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret

Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano
x

Guzhinë

Recetë interesante/ Rizoto me kungull të verdhë

Recetë interesante/ Rizoto me kungull të verdhë

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

E meqë dalëngadalë po hyjmë në muajin e Halloween-it, kjo recetë do të ishte ideale.

Përbërësit:

320 gr oriz Carnaroli

600 gr kungull i verdhë

100 gr qepë

1,5 l brodo perimesh

80 gr parmixhano i grirë

60 gr verë e bardhë

50 gr gjalpë

pak piper i zi

kripë

Përgatitja:

Si fillim përgatisni një brodo perimesh.

Prsini perimet qe dëshironi në copa të mëdha, mbulojini me ujë, hidhuni kripë, vëruni kapakun dhe lërini të ziejnë për 1 orë.

Kullojeni brodon dhe ruajeni të nxehtë sepse do të përdoret për rizoton.

Merrni kungullin e verdhë, priteni, pastrojeni dhe priteni në kubikë të vegjël. Grini imët qepën dhe kavardiseni në një tigan ku keni nxehur pak vaju llir. Lëreni në zjarr të ulët për 10 minuta derisa të zbutet. Më pas shtoni kungullin, skuqeni për disa minuta dhe trazojeni herë pas here të mos ngjisë.

Shtoni më pas brodon dalëngdalë me garuzhde dhe prisni derisa kungulli të ziejë (rreth 20 minuta): duhet të jetë e butë dhe kremoze.

Merrni një tigan tjetër, ngroheni dhe shtoni orizin dhe piqeni pak duke e trazuar tiganin të mos digjet. Do të përdorim metodën e thatë sepse kokrrat e këtij orizi e mbajnë gatimin dhe nuk duhet t’i shotjmë në një ambiet me lagështirë si ajo e krijuar në tiganin  me kungull.

Pasi e kemi lënë në zjarr 2-3 minuta orizin duke e trazuar, shuajeni me verën e bardhë dhe trazojeni shpejt. Pasi vera të ketë avulluar, hidheni orizin tek brodoja me kungull. Lëreni 15-20 minuta. Hidhini kripë e piper dhe në fund gjalpin dhe parmixhanon e grirë. Përziejeni me kujdes dhe shtojini edhe një garuzhde brodo nëse e preferoni më kremoze rizoton.  Lëreni edhe 1 minut dhe më pas servireni.