Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Recetë tradicionale laçiane, bukë misri e përgatitur

Postuar: 04/09/2018 - 21:25

Bukë misri e përgatitur. Kësaj recete nuk mund ti shpëtoje nëse shkon në Lac dhe të rekomandojnë një restorant të famshëm për shijen e mishit në prush.

Në këtë artikull na intereson më shumë ti bëjmë reklamë recetës, sesa restorantit në vetvete prandaj Shije ju tregon hap pas hapi sesi ta përgatisni edhe ju në shtëpitë tuaja.

Përbërësit:

1 bukë misri

1 lugë gjelle gjalpë

2 lugë gjelle gjizë

2 lugë gjelle kos

½ karotë e grirë imët

pak sallatë jeshile të grirë imët

½ kastravec të grirë imët

¼ domate të grirë imët

kripë

vaj ulliri

Përgatitja:

Në një enë bashkoni gjizën, kosin, pak vaj ulliri dhe pak kripë. I trazoni mirë.

Skuqni bukën e misrit me pak gjalpë, pasi e keni ndarë përgjysmë me ndihmën e një thikë të madhe.

E vendosni në një pjatë ose tepsi të vogël të rrumbullakët. E lyeni sipër me salcën që përgatitët. Tani shtoni karotën, domaten, kastravecat dhe sallatën jeshile. I shtoni kripë sipas dëshirës.

Kjo bukë kishte çmimin prej 300 lekësh dhe nuk mungonte në asnjë tryezë klientësh.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/09/2019 - 14:26

Familja mbretërore njihet për luksin që jeton, por për mbretëreshën Elizabet II ushqimi i saj i preferuar është një tortë shumë e thjeshtë.

Postuar: 10/08/2019 - 12:33

 Përbërësit dhe përgatitja:

500 g oriz carnaroli

Postuar: 09/08/2019 - 11:23

Përbërësit: 2 kunguj • 1 kokërr vezë • 4 lugë bukë e thekur e grirë (sipas nevojës, sep

Postuar: 08/08/2019 - 12:25

Përbërësit për 4 persona:

500g oriz Carnaroli •

150g djathë dhie i freskët

Postuar: 22/07/2019 - 08:14

Jemi në stinën prefekte për këtë recetë, e cila është jo vetëm e shijshme, por edhe shumë e shënd

Postuar: 17/07/2019 - 13:32

Koha e përgatitjes: 15 minuta –Koha e gatimit: 25 minuta

Përbërësit: