Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë
Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...
Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve
Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...
16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...
Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...
Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja
Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret
Një pjatë e shpejtë, me pak kalori dhe e lehtë.
Përbërsit:
-
200 gr oriz për rizoto
-
500 gr kallamari pastruar
-
1 qep e vogël
-
200 gr burrata(llojdjathi i butë)ose mozzarella (mocarela)
-
700 ml lëng peshku ose vegjetalë
-
1 pako shafran
-
pak gjalpë
-
pak vaj ulliri
-
kripëdhe piper i zi
-
disa gjethe majdanoz
-
1 gotë verë e bardhë
Përgatitja:
Grini imët qepën dhe vendoseni të kaurdiset me pak gjalpë të përzierë me vaj ulliri. Prisni dhe kallamarët nërrathë të vegjël dhe shtojni tek qepa. Perzihini dhe kaurdisini së bashku për pak sekonda,shtoni orizin,thekeni paksa dhe shuajeni me verë të bardhë. Kur nuk ndjeni më erën e alkolit filloni shtoni pak nga pak lëng tënxehtë. Kriposeni dhe shtoni shafranin.Përziheni vazhdimisht duke shtuar herë pas here lëng.
Kuptohet që është i zjerë plotesisht kur fillon dhe ajkoset. Shtoni majdanozin e grirë imët. Shërbejeni tënxehtë me piper të zi sipër dhe cipat e djathit të butë.