Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Rizoto me kallamar dhe djathë të butë

Postuar: 08/10/2018 - 15:20

Një pjatë e shpejtë, me pak kalori dhe e lehtë.

Përbërsit:

  • 200 gr oriz për rizoto

  • 500 gr kallamari pastruar

  • 1 qep e vogël

  • 200 gr burrata(llojdjathi i butë)ose mozzarella (mocarela)

  • 700 ml lëng peshku ose vegjetalë

  • 1 pako shafran

  • pak gjalpë

  • pak vaj ulliri

  • kripëdhe piper i zi

  • disa gjethe majdanoz

  • 1 gotë verë e bardhë

Përgatitja:

Grini imët qepën dhe vendoseni të kaurdiset me pak gjalpë të përzierë me vaj ulliri. Prisni dhe kallamarët nërrathë të vegjël dhe shtojni tek qepa. Perzihini dhe kaurdisini së bashku për pak sekonda,shtoni orizin,thekeni paksa dhe shuajeni me verë të bardhë. Kur nuk ndjeni më erën e alkolit filloni shtoni pak nga pak lëng tënxehtë. Kriposeni dhe shtoni  shafranin.Përziheni vazhdimisht duke shtuar herë  pas here lëng.

Kuptohet që është i zjerë plotesisht kur fillon dhe ajkoset. Shtoni majdanozin e grirë imët. Shërbejeni tënxehtë me piper të zi sipër dhe cipat e djathit të butë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 
2 vezë 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.

Postuar: 02/02/2019 - 23:23

 Supa me avokado dhe spinaq është një pjatë mjaft ushqyese, e përshtatshme veçanërisht në pe