Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Role me spinaq e mish pule

Postuar: 21/05/2018 - 19:53

Përbërësit

300 gr spinaq

5 vezë

1 decilitër qumësht

5 lugë miell

1 pluhur për pjekje

20 gr djathë parmezan

PËR MBUSHJE

1 preshë

400 gr mish i bardhe i bluar

200 gr gjizë

5 lugë vaj

melmesa

kripë

Biber i zi

Hapat
1
Spinaqi pastrohet dhe zihet pakëz në ujë me kripë, pastaj kullohet dhe grihet.

2
Të bardhtë e vezëve ndahen nga të verdhtë, të bardhtë tunden derisa të fitohet një shkumë e trashë.

3
Në një enë tunden të verdhtë e vezëve, qumështi dhe mielli, shtohet spinaqi, djathi parmezan, pluhuri për pjekje, shtohen mëlmesa sipas shijës dhe të gjitha përzihen mirë.

4
Në fund shtohet shkuma nga të bardhtë e vezëve dhe përzihet ngadalë me tel kuzhine.

5
Në fundin e tavës drejtkëndëshe shtrohet letër për pjekje, derdhet mbi të masa e përgatitur dhe piqet, derisa të skuqet në furrën e nxehtë në temperaturë 200 gradë celsius.

6
Padishpanja e pjekur mbështillet me pecetë të lagësht kuzhine.

7
Mbushja, karrota pastrohet dhe grihet trash nerende, ndërsa mishi i bardhë i pulës bluhet në makinë për bluarjën e mishit.

8
Në pak vaj kaurdise karrota, me qëllim që të zbutet, pastaj shtohet preshi dhe ai kaurdiset pakëz, shtohet mishi i bardhë i pulës dhe shtohen edhe mëlmesa sipas shijës dhe kaurdisen bashkë, duke shtuar ujë kohë pas kohe, sipas nevojës derisa të zbutet mishi dhe derisa të shterët lëngu i tepërt.

9
Masa e përgatitur lihet të ftohet, shtohet gjiza dhe përzihe mirë, me qëllim që të fitohet një masë kompakte.

10
Finalizimi, padishpanja e pjekur hiqet nga peceta e lagësht dhe lyhet me mbushjën e përgatitur, pas lyerjës padishpanja bëhet role.

11
Roleja mbështillet me pecetë të lagësht kuzhine dhe lihet të forcohet në frigorifer, roleja e forcuar pritet në copë dhe shërbehët.

12
Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 11

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/06/2018 - 11:35

Si thoni të freskohemi pak? Kjo sallatë me qiqra, ullinj dhe limon është plot e përplot me proteina bimore dhe mund të shërbehet e ftohtë ose e ngrohtë, sipas dëshirës suaj.

Përbërësit:

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 14:21

Përbërësit

1 pjepër

Cipa dhe lëngu i 2 portokalleve

Postuar: 19/06/2018 - 13:28

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 08:03

Përbërësit

500 gr miell

2,5 decilitra ujë

Postuar: 18/06/2018 - 14:47

Përbërësit

500 gr mish viçi

300 gr lakër të bardhë

2-3 kokrra qepë