BREAKING NEWS

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes
x
BREAKING NEWS

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për
x
BREAKING NEWS

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj
x
BREAKING NEWS

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian
x
BREAKING NEWS

Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet

Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe
x
BREAKING NEWS

Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë

Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57
x
BREAKING NEWS

Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...

Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në
x

Guzhinë

Rosto shtëpie/ Mënyra perfekte si ta përgatisni plot shije

Rosto shtëpie/ Mënyra perfekte si ta përgatisni plot shije

Një recetë fantastike, e cila vendos ndonjëherë amvisat përballë sfidës nëse do ta përgatisin apo jo ashtu siç duhet.

Rosto shoqërohet në mënyrë fantastike me patate të pjekura, të skuqura por edhe me pure patatesh.

Por ajo shoqërohet gjithashtu me sallata të freskëta të stinës, perime të pjekura, fërgesa të ndryshme shtëpi etj.

Përgatitja e rostos së shtëpisë

Përbërësit

(Përbërësit më poshtë janë për 4-5 persona)

500 gr mish viçi tul

4 lugë gjelle vaj ulliri

5-6 thelpinj hudhra

1-2 kokrra qepë

1-2 karrota

Piper kokërr

1 lugë gjelle miell

Kripë

½ e gotës së ujit me verë të kuqe

Përgatitja

Ju udhëzojmë se për përgatitjen e rostos së viçit duhet të merret pjesa e anshme ose e jashtme e kofshës.

Kjo pjesë e mishit pastrohet me kujdes përmes një thike të mprehtë nga cipat dhe damarët.

Më pas, mishi shpohet me thikë të hollë me majë në disa vende në të gjithë pjesën dhe mbushet në çdo vrimë me nga një thelpi hudhër, pak piper kokërr edhe kripë.

Pjesa e mishit vendoset në tavë, sipër mbulohet me qepë dhe karrota të grira, pak piper kokërr, kripë dhe vaji i ullirit.

Futet në furrë të piqet me 200 gradë përreth një orë e gjysmë. Gjatë procesit të pjekjes kujdesemi që mishin herë pas here ta spërkasim me lëngun e vet.

Kur të piqet kullohet nga lëngu dhe pritet në të kundërt të fijeve të mishit.

Skuqim në një tigan miellin me pak gjalpë dhe shtojmë aty lëngun e mbetur në tavën ku poqëm mishin dhe më pas roston e presim në feta feta e ndajmë në pjata dhe e spërkasim sipër me salcën e përgatitur.

Shënim: Gjatë pjekjes së rostos kur shteron lëngu duhet shuar me verë dhe më vonë shtohet pak ujë i nxehtë, me qëllim që mishi të ketë vazhdimisht pak lëng.

Kjo recetë është konsultuar me recetat e gatimit të mjeshtres së kulinarisë shqiptare Evgjeni Harrizi.