Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Rrepa dhe patate të pjekura në furrë

Postuar: 11/05/2018 - 21:19

Kemi zgjedhur sot një pjatë tepër të shijshme, ekonomike dhe të shpejtë. Drekë apo vakt për të cilën do të thoni "Si nuk e kemi provuar më parë"?! Stafi i revista Shije është këtu për t'i risjellë ato dhe për t'ju kujtuar se sa shumë gjëra mund të bëni me fare pak përbërës!

Përbërësit:

  • 400 gr patate
  • 2 qepë
  • 1 rrepë të bardhë
  • 250 ml kos
  • 2 lugë salcë
  • piper i zi

Përgatitja:

  • Pasi t'i keni qëruar dhe larë, prisni patatet në formë kubike. I vendosni ato bashkë me qepët dhe rrepën në një tavë të spërkatur me pak vaj.
  • Përzieni kosin, salcën, piperin e zi së bashku në një tas dhe më pas, masën e përftuar ja hidhni tavës.
  • Mbuloni tavën me letër kuzhine, futeni të piqet në temperaturë 180 gradë celsius për rreth 30 minuta.
  • Pas 30 minutave hiqjani letrën ose kapakun dhe lëreni edhe për 20 minuta të tjera, derisa perimet të jenë pjekur mirë. Ju bëftë mirë!

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 13

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgatisin përherë në familjet e tyre.

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.

Postuar: 18/09/2018 - 09:28

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfektë për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 17/09/2018 - 12:16

Rizotoja me kungull të verdhë është një institucion i kuzhinës italiane

Postuar: 14/09/2018 - 21:14

Provoni diçka ndryshe sot.

Postuar: 14/09/2018 - 19:17

Provoni qofte me specat plot ngjyra.

Postuar: 14/09/2018 - 18:35

Një recetë e thjeshtë dhe shumë praktike për t'u përgatitur.