Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Salcë djegëse me domate jeshile

Postuar: 10/09/2018 - 21:26

Keni dëgjuar për salcën e kuqe të domateve e cila është mjaft e shijshme, por ne të Shijes sot do t'ju tregojmë një recetë të veçantë për salcën jeshile djegëse.

Kjo salcë mund të përdoret në vend të piperit dhe të salcës së kuqe, sipër makaronave, picës dhe mishit.

Përbërësit

1.5 kg domate te gjelbra

2 qepë

1 tufë majdanoz

4-5 speca djegës

1 lugë kafe kripë

Lëngu i një limoni

Përgatitja:

Domatet i pastrojmë dhe i vëmë të ziejnë në një enë me ujë të bollshëm. I ziejmë derisa kur të shpojmë me pirun të shpohen lehtë, për 10 minuta.

Më pas domatet i vëmë në blender, shtojmë specat djegëse dhe i bluajmë, kështu veprojmë pak nga pak derisa të bluajmë të gjithë domatet e ziera dhe specat djegëse.

Pastaj masën e bluar e domateve e kriposim, shtojmë lëngun e limonit.

Në blender shtojmë edhe qepën e grirë, majdanozin dhe shtojmë nga salca e domateve të gjelbra, bluajmë së bashku prapë dhe përziejmë me salcën e domateve tjera të bluara.

Përziejmë të gjitha së bashku, ngrohim pak nëse masa është ftohur dhe e hedhim nëpër kavanozë të nxehtë të sterilizuar.

I mbyllim mirë hermetikisht, i mbushim me ujë dhe kavanozët i vendosim në dollap. Kjo salcë mund të serviret me mish të pjekur, patate të skuqura etj. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
You voted 3. Total votes: 12

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/09/2018 - 21:37

Të ngrini dhe të shkrini biftekun përpara se ta gatuani atë, është mënyra më e mirë për ta bërë më të butë.

Postuar: 23/09/2018 - 18:35

Përbërësit

6 kokrra vezë

120 gr sheqer pluhur

150 ml lëng limoni

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil