Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Salcë djegëse me domate jeshile

Postuar: 10/09/2018 - 21:26

Keni dëgjuar për salcën e kuqe të domateve e cila është mjaft e shijshme, por ne të Shijes sot do t'ju tregojmë një recetë të veçantë për salcën jeshile djegëse.

Kjo salcë mund të përdoret në vend të piperit dhe të salcës së kuqe, sipër makaronave, picës dhe mishit.

Përbërësit

1.5 kg domate te gjelbra

2 qepë

1 tufë majdanoz

4-5 speca djegës

1 lugë kafe kripë

Lëngu i një limoni

Përgatitja:

Domatet i pastrojmë dhe i vëmë të ziejnë në një enë me ujë të bollshëm. I ziejmë derisa kur të shpojmë me pirun të shpohen lehtë, për 10 minuta.

Më pas domatet i vëmë në blender, shtojmë specat djegëse dhe i bluajmë, kështu veprojmë pak nga pak derisa të bluajmë të gjithë domatet e ziera dhe specat djegëse.

Pastaj masën e bluar e domateve e kriposim, shtojmë lëngun e limonit.

Në blender shtojmë edhe qepën e grirë, majdanozin dhe shtojmë nga salca e domateve të gjelbra, bluajmë së bashku prapë dhe përziejmë me salcën e domateve tjera të bluara.

Përziejmë të gjitha së bashku, ngrohim pak nëse masa është ftohur dhe e hedhim nëpër kavanozë të nxehtë të sterilizuar.

I mbyllim mirë hermetikisht, i mbushim me ujë dhe kavanozët i vendosim në dollap. Kjo salcë mund të serviret me mish të pjekur, patate të skuqura etj. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 12

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/11/2018 - 15:19

Një recetë fantastike, e cila vendos ndonjëherë amvisat përballë sfidës nëse do ta përgatisin apo jo ashtu siç duhet.

Postuar: 16/11/2018 - 19:40

Supa me hudhra dhe qepë është një recetë perfekte për të rritur mbrojtjen e trupit.

Postuar: 16/11/2018 - 15:49

Sot do të sjellim recetën e disa ëmbëlsirave me origjinë nga Savona e Gjenova të quajtura golobet

Postuar: 16/11/2018 - 15:39

Për të gjithë ju që jeni kuriozë të përgatisni vetëm masën e pandispanjës, me shurupin sipër, ju

Postuar: 16/11/2018 - 13:09

Marinimi përdoret për ta zbutur dhe për t’i dhënë akoma dhe më shumë shije mishit.

Postuar: 15/11/2018 - 14:57

Furra nuk është e domosdoshme për të përgatitur kekun tuaj të preferuar.

Postuar: 13/11/2018 - 13:36

Një recetë speciale e pulës së pjekur me disa përbërës fantastik që lehtë gjenden në kuzhinë e që