Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Sallatë me qiqra, ullinj dhe limon

Postuar: 21/06/2018 - 11:35

Si thoni të freskohemi pak? Kjo sallatë me qiqra, ullinj dhe limon është plot e përplot me proteina bimore dhe mund të shërbehet e ftohtë ose e ngrohtë, sipas dëshirës suaj.

Përbërësit:

  • 1 1/2 filxhan qiqra
  • 1/2 filxhan ullinj
  • disa gjethe selinoje
  • 1/2 filxhan speca të kuqe
  • 1 qepë e prerë në feta të holla
  • 1 filxhan me majdanoz të prerë hollë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle lëng limoni
  • kripë
  • piper i zi për shije

Përgatitja:

  • Kombinoni të gjithë përbërësit në një tas dhe i përzieni mirë.
  • Shtoni kripë dhe piper për shije. Gati për tu shijuar!

Ja disa nga përfitimet:

Qiqrat sigurojnë 12.5g fibra dhe 14.5 gram proteina.
Ullinjtë gjithashtu përmbajnë shumë yndyrna të shëndetshme dhe antioksidantë.
Limoni, një tjetër përbërës i sallatës së sotme, përveçse freskues është burim i vitaminës C dhe përmban limonoide, të cilat ndihmojnë në luftën ndaj kancerit të lëkurës, mushkërive, gjirit, stomakut dhe zorrës së trashë.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 18

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.