Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...
Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’
Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi
Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...
Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK
Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet
Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë
Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...
Si ta bëni biftekun më të butë, ja një truk të thjeshtë?
Shkruar nga SOT.COM.AL 23 Shtator 2018
Të ngrini dhe të shkrini biftekun përpara se ta gatuani atë, është mënyra më e mirë për ta bërë më të butë. Një studim i Universitetit të Kansas Sitit thotë se ngrirja bën që fibrat e biftekut të bymehen dhe kjo çon në zbutje të mishit.
Shkencëtarët, të cilët e ngrinë mishin për dy javë e më pas e lanë të shkrihej në frigorifer për 24 orë panë edhe për ndryshime të tjera gjatë gatimit, por butësia ishte ndryshimi i vetëm domethënës.
Përpara se ta gatuani, përgatiteni biftekun
Edhe pse mund të jeni shumë të uritur, rezistojini dëshirës për ta çuar biftekun nga frigoriferi direkt në tigan. Më parë, lëreni në një pjatë në temperaturë dhome për 15 minuta. Kjo do të bëjë që proteinat e ftohta të arrijnë temperaturë normale, duke ulur mundësinë e nxirjes së biftekut gjatë gatimit.
Gjithashtu, sigurohuni që të jetë i thatë para se të nisni gatimin. Pasi ta gatuani, lëreni të qetësohet!
Kur ta hiqni nga nxehtësia, lëreni biftekun në një pjatë dhe prisni 5 minuta. Nëse e prisni shpejt, lëngjet e tij do të rrjedhin jashtë dhe do të përfundojnë në pjatë e jo në gojë.