BREAKING NEWS

“Këta 3 politikanë janë përgjuar”, Spartak Ngjela flet me emra dhe bën deklaratën ‘bombë’: Ja pse Ilir Meta do të shkarkohet , bravo i qoftë Lulzim Bashës nëse...

“Këta 3 politikanë janë përgjuar”, Spartak
x

Guzhinë

Si të bësh një majonezë të mirë në kushte shtëpie?

Si të bësh një majonezë të mirë në kushte

Majoneza ka një përdorim të gjerë në kuzhinë dhe nëse e përgatisni vetë në shtëpi, është edhe më e mirë.

Përpara se të nisni me përgatitjen, duhet që të gjithë përbërësit që duhen për të bërë majonezë të jenë në temperaturën e ambientit.

Përbërësit:

2 të verdha vezësh

0,75 ml vaj ulliri ekstra të virgjër

1,50 ml vaj ulliri

Lëngu i një gjysmë limoni

Kripë

Piper i bardhë

Udhëzime:

Hidhini të verdhat e vezëve në një tas jo shumë të madh, por të thellë. Hidhni pak kripë dhe përziejini për 2 minuta, dërisa të bëhet një masë homogjene.

Rrisni shpejtësinë e rrahjes dhe hidhini pak nga pak vajin, duke nisur nga vaji ekstra i virgjër. Më pas, hidhni limonin dhe duke rritur edhe më tej shpejtësinë e rrahjes, vazhdoni hidhni dy llojet e vajit derisa salca të mos thithë më.

Hidhini piperin e bardhë për aromë dhe mund t’i shtoni limon dhe ta provoni herë pas here për të kuptuar nëse e keni bërë siç e doni.

Majonezën ruajeni në frigorifer pasi t’i keni hedhur dy lugë ujë të ngrohtë.