Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre ‘Rithemelimit’, arsyet e vërteta të distancimit të grupit të Bardhit nga Lulzim Basha, panikun që ka shpërthyer brenda tyre dhe lajmet e hidhura që e presin Sali Berishën
Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’, përveç Metës, Berishës dhe Shkëlzenit rrezikon prangat një juriste amerikane, ish-presidenti po përgatitet për ditët e zeza në SPAK, ja strategjia që po ndjek për të shpëtuar nga arresti me burg...
Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për të monitoruar SPAK dhe përmbysur reformën në drejtësi, ja pse është alarmuar “Treknëdëshi i Bermudës”
Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...
Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’
Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi
Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...
Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK
Majoneza ka një përdorim të gjerë në kuzhinë dhe nëse e përgatisni vetë në shtëpi, është edhe më e mirë.
Përpara se të nisni me përgatitjen, duhet që të gjithë përbërësit që duhen për të bërë majonezë të jenë në temperaturën e ambientit.
Përbërësit:
2 të verdha vezësh
0,75 ml vaj ulliri ekstra të virgjër
1,50 ml vaj ulliri
Lëngu i një gjysmë limoni
Kripë
Piper i bardhë
Udhëzime:
Hidhini të verdhat e vezëve në një tas jo shumë të madh, por të thellë. Hidhni pak kripë dhe përziejini për 2 minuta, dërisa të bëhet një masë homogjene.
Rrisni shpejtësinë e rrahjes dhe hidhini pak nga pak vajin, duke nisur nga vaji ekstra i virgjër. Më pas, hidhni limonin dhe duke rritur edhe më tej shpejtësinë e rrahjes, vazhdoni hidhni dy llojet e vajit derisa salca të mos thithë më.
Hidhini piperin e bardhë për aromë dhe mund t’i shtoni limon dhe ta provoni herë pas here për të kuptuar nëse e keni bërë siç e doni.
Majonezën ruajeni në frigorifer pasi t’i keni hedhur dy lugë ujë të ngrohtë.