Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të gatuani kek me miell misri dhe limon?

Postuar: 20/08/2018 - 11:56

Nuk do t’a gjeni asnjëherë pse kombinimi i miellit të misrit me limonin është kaq i shijshëm , pa e provuar këtë recetë. Shurupi është “qershia mbi tortë”!

Përbërësit

200 gr gjalpë

200 gr sheqer

100 gr bajame (të grira)

250 gr miell misri

3 kokrra lëkurë limoni

4 kokrra vezë

10 gr pluhur pjekës

1 shkop vanilje

3 kokrra lëng limoni

125 gr sheqer pluhur

Përgatitja

Në një tas të thellë hidhni gjalpin në temperaturë ambjenti dhe sheqerin, rrihini me mixer derisa të jetë krijuar një masë kremoze.

Në një tas tjetër përzieni miellin, pluhurin pjekës, bajamet e grira, dhe përziejini.

Shtoni lëkurën e tre limonëve të grirë në tasin e gjalpit dhe sheqerit, përziejini dhe shtoni masën e përbërësve të thatë.

Përzieni masën me mixer dhe shtoni vezët një e nga një.

Piqeni masën në 180 gradë për rreth 30 minuta duke e kontrolluar mesin e kekut me majën e thikës.

Në një tenxhere të thellë, hidhni lëngun e tre limonëve, sheqerin pluhur dhe shkopin e kanellës. Lëreni të ziejë në zjarr të ulët derisa të ketë marrë trajtën e shurupit.

Lëreni kekun të ftohet për 10 minuta, e shponi në sipërfaqe me majën e thikës dhe hidhini shurupin sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.