Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të gatuani peshk me tartuf dhe perime?

Postuar: 23/08/2018 - 12:53

Është një recetë e thjeshtë që mund të gatuhet në çdo stinë mjafton që të pëlqeni peshkun dhe perimet. Kur i kombinoni bashkë do të merrni gatimin më të shijshëm

Përbërësit

1.5 kg peshk

400 gr argjinare

350 gr kungull

200 gr kërpudha

200 gr qepë

15 gr tartuf (i zi)

1 gotë verë

kopër (e freskët)

vaj ulliri

kripë

piper

Përgatitja

Pastroni peshkun dhe shpëlajeni mire. Hidhini vaj, pak kripë dhe piper.

Pastroni edhe kungullin nga farat dhe prejeni në copa të mëdha.

Pastroni edhe argjinaret dhe prejini në kuba. Hiquni edhe pjesën e poshtme kërpudhave, pastaj prejini në gjysmë. Hidhuni edhe perimeve pak vaj, një majë luge kripë dhe pak piper. Lyeni një tepsi me vaj dhe vendosini me radhë, peshkun, perimet.

Piqeni në 200 ° celsiues për 10 minuta. Hiqeni nga furra, trazoni perimet dhe shtoni një gotë verë mundësisht të llojit “Madeira” dhe pastaj vazhdoni të gatuani për 10 minuta të tjera. Hiqeni nga furra, zbukuroni me kërpudhat dhe perimet e tjera, duke shtuar pak kopër sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.