Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të gatuani peshk me tartuf dhe perime?

Postuar: 23/08/2018 - 12:53

Është një recetë e thjeshtë që mund të gatuhet në çdo stinë mjafton që të pëlqeni peshkun dhe perimet. Kur i kombinoni bashkë do të merrni gatimin më të shijshëm

Përbërësit

1.5 kg peshk

400 gr argjinare

350 gr kungull

200 gr kërpudha

200 gr qepë

15 gr tartuf (i zi)

1 gotë verë

kopër (e freskët)

vaj ulliri

kripë

piper

Përgatitja

Pastroni peshkun dhe shpëlajeni mire. Hidhini vaj, pak kripë dhe piper.

Pastroni edhe kungullin nga farat dhe prejeni në copa të mëdha.

Pastroni edhe argjinaret dhe prejini në kuba. Hiquni edhe pjesën e poshtme kërpudhave, pastaj prejini në gjysmë. Hidhuni edhe perimeve pak vaj, një majë luge kripë dhe pak piper. Lyeni një tepsi me vaj dhe vendosini me radhë, peshkun, perimet.

Piqeni në 200 ° celsiues për 10 minuta. Hiqeni nga furra, trazoni perimet dhe shtoni një gotë verë mundësisht të llojit “Madeira” dhe pastaj vazhdoni të gatuani për 10 minuta të tjera. Hiqeni nga furra, zbukuroni me kërpudhat dhe perimet e tjera, duke shtuar pak kopër sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/04/2019 - 12:44

Qoftet janë gjithnjë një ushqim shumë i preferuar.

Të buta dhe plot lëng, kanë një variacion gatimesh dhe shijesh.

Postuar: 10/04/2019 - 13:44

Problemi që haset më shumë kur mishi i pulës gatuhet në furrë, është se bëhet shumë i thatë.

Postuar: 09/04/2019 - 09:27

Omleta është një ndër ushqimet më të shijshme që ju shoqëron çdo mëngjes dhe ka me dhjetëra mënyr

Postuar: 07/04/2019 - 21:46

E lehtë dhe shumë e shëndetshme.

Postuar: 05/04/2019 - 10:44

Kjo është një pjatë fantastike me bazë vezët dhe perimet.

Postuar: 04/04/2019 - 10:30

Në doni të ëmbëlsoni veten apo më të dashurit tuaj apo në doni një gosti të veçantë për miqtë për

Postuar: 31/03/2019 - 11:09

Përberesit per 4-6 persona: