Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Si të përgatisim sufle me patate, proshutë dhe pançetë?

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

200 gr proshutë

2 kokrra vezë

1 gotë qumësht

2 lgj keçap

2 lgj vaj ulliri

Kripë, piper i zi

Pergatitja

Fillimisht presim patatet në feta të holla rrumbullake.

Lyejmë një tavë me pak vaj ulliri dhe realizojmë një shtresë me patate.

Vendosim mbi patate një shtresë me djathë të verdhë të grirë në rende.

Mbi djathë vendosim një shtresë me proshutë.

E spërkasim proshutën me pak keçap, më pas vendosim një shtresë tjetër me patate, djathë, pançetë.

E spërkasim përseri me pak keçap dhe vendosim në fund një shtresë me patate.

Rrahim vezën me kripë, piper, vaj ulliri dhe qumësht dhe kremin e përgatitur e shtojmë në tavë, të cilën e vendosim në furrën e parangrohur në temperaturën 180-200 gradë Celsius për 30-35 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/09/2018 - 21:37

Të ngrini dhe të shkrini biftekun përpara se ta gatuani atë, është mënyra më e mirë për ta bërë më të butë.

Postuar: 23/09/2018 - 18:35

Përbërësit

6 kokrra vezë

120 gr sheqer pluhur

150 ml lëng limoni

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil