Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë
Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...
Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve
Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...
16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...
Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...
Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja
Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret
Specialitet i kthyer në traditë, ky është gatimi që ‘sundon’ të gjitha tavolinat dy muajt e verës
Shkruar nga SOT.COM.AL 15 Korrik 2019
Biba me oriz në saç është një gatim që sundon me shijen e tij unike çdo tavoline amvise nikoqire në Myzeqe.
Ata që dinë të gatuajnë thonë që shija e vërtetë e saj mund të arrihet vetëm nëse gatuhet nga një person që e ka trashëguar recetën brez pas brezi.Pasi, sipas tyre, edhe gabimi më i vogël gjatë gatimit mund të ndikojë në shijen e pjatës përfundimtare.
Kjo recetë është traditë për dy muajt e vitit, në qershor dhe në korrik.
Receta e saj lindi dekada më parë, atëherë kur Myzeqeja mbulohej nga kënetat dhe moçalet. Të vetmet shpendë që rriteshin në mënyrë të egër dhe pa shpenzime ishin bibat dhe rosat.
Nikoqiret myzeqare ia morën natyrës të gjitha dhe “shpikën” me të një nga gatimet më autentike dhe më të shijshme të Myzeqesë.
Sot vërtetë nuk ka moçale, por vendin e tyre e kanë zëvendësuar fushat, ku bibat rriten natyralisht pa koncentratë.Në familjen e Klara Semanjakut në Sheqishtë të Fierit, kjo recetë gatuhet prej dekadash dhe është trashëguar brez pas brezi, raporton ABC News.
Receta e gatimit është patentë autentike dhe origjinale e kuzhinës myzeqare. Askush tjetër nuk arrin ta imitojë.Që kur është gatuar për herë të parë, myzeqarët nuk hoqën dorë kurrë prej saj. Kurse vizitorët nga i gjithë vendi pushtojnë restorantet tradicionale në Fier.