Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Strudel me mollë

Postuar: 28/07/2018 - 16:43

 Përbërësit

5-6 peta
7-8 kokrra mollë
100 gr arra
100 gr rrush të thatë
1 pako biskota
1 fetë xhinxhër
1 bustinë vanilje
1 shkop kanelle
Kanellë pluhur
1 ½ gotë sheqer
1 gotë ujë
100 gr gjalpë
Përgatitja
Vendosim në sobë një tenxhere me 1 gotë ujë, 1 gotë e gjysëm sheqer, 1 fetë limon, 1 shkop kanelle, 1 bustinë vanilje dhe 1 fetë xhinxhër (sipas dëshirës mund të shtojmë dhe pak liker). Sapo uji të vlojë shtojmë mollët të qëruara dhe prera në kubikë të vegjël dhe i lemë të ziejnë për vetëm 5 minuta.

Më pas i largojmë mollët dhe i lemë të ftohen.

Shkrijmë gjalpin dhe spërkasim petët të cilat i vendosim në një tavë drejtkëndëshe. Trazojmë mollët me arrat, rrushin e thatë dhe disa biskota të thërrmuara. Më pas i spërkasim me pak gjalpë dhe kanellë pluhur. E vendosim mbushjen me mollë tek petët. E mbulojmë më pas mbushjen me petë duke i spërkatur me pak gjalpë. E mbledhim role dhe e vendosim strudelin në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta.

Ndërkohë sherbetin e aromatizuar ku vendosëm mollët, e lemë të ziejë derisa të fillojë të trashet dhe të shterojë pak. Pasi strudeli të jetë pjekur dhe të jetë ftohur e servirim duke shtuar pak nga sherbeti i ngrohtë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 6

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/08/2018 - 12:11

Nëse keni zakon të përgatitni gjithçka dhe ti lani  ushqimet para gatimit, duke menduar se do ti pastroni nga bakteret, mendohuni përsëri.

Postuar: 18/08/2018 - 12:06

 Përbërësit:

Postuar: 16/08/2018 - 21:57

Problemi që haset më shumë kur mishi i pulës gatuhet në furrë, është se bëhet shumë i thatë.

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mir

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër