Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Strudel me mollë

Postuar: 28/07/2018 - 16:43

 Përbërësit

5-6 peta
7-8 kokrra mollë
100 gr arra
100 gr rrush të thatë
1 pako biskota
1 fetë xhinxhër
1 bustinë vanilje
1 shkop kanelle
Kanellë pluhur
1 ½ gotë sheqer
1 gotë ujë
100 gr gjalpë
Përgatitja
Vendosim në sobë një tenxhere me 1 gotë ujë, 1 gotë e gjysëm sheqer, 1 fetë limon, 1 shkop kanelle, 1 bustinë vanilje dhe 1 fetë xhinxhër (sipas dëshirës mund të shtojmë dhe pak liker). Sapo uji të vlojë shtojmë mollët të qëruara dhe prera në kubikë të vegjël dhe i lemë të ziejnë për vetëm 5 minuta.

Më pas i largojmë mollët dhe i lemë të ftohen.

Shkrijmë gjalpin dhe spërkasim petët të cilat i vendosim në një tavë drejtkëndëshe. Trazojmë mollët me arrat, rrushin e thatë dhe disa biskota të thërrmuara. Më pas i spërkasim me pak gjalpë dhe kanellë pluhur. E vendosim mbushjen me mollë tek petët. E mbulojmë më pas mbushjen me petë duke i spërkatur me pak gjalpë. E mbledhim role dhe e vendosim strudelin në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 25 minuta.

Ndërkohë sherbetin e aromatizuar ku vendosëm mollët, e lemë të ziejë derisa të fillojë të trashet dhe të shterojë pak. Pasi strudeli të jetë pjekur dhe të jetë ftohur e servirim duke shtuar pak nga sherbeti i ngrohtë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/02/2019 - 07:54

Ky do të jetë kulaçi më i shijshëm që keni provuar.

Ia vlen që ta përgatisni për t’i mahnitur me një shije unike familjarët dhe të dashurit tuaj.

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.