Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Supa e parajsës, receta e gjysheve që duhet ta provoni patjetër

Postuar: 11/10/2018 - 20:08

Recetë shumë e vjetër e Emilia Romanjës, e trashëguar brez pas brezi nga gjyshet, tipike për Pashkën (por jo vetëm).

Në fakt, ngjan shumë me supën stracciatella romana. Është e lehtë, ka shije delikate dhe mund të pasurohet sipas dëshirës me aroma të ndryshme.
 
Koha e përgatitjes-10 minuta
Koha e zierjes-20 minuta
 
Përbërësit për 1 person: ju rregullohuni në bazë të personave
1 kokërr vezë
20 g djathë Parmigiano-Reggiano i grirë
20 g bukë e thekur, e grirë
pak kripë e arrë moskat
250 ml lëng mishi i përgatitur në shtëpi me kocka dhe perime ose lëng i gatshëm.
 
Përgatitja:
1. Vëmë tenxheren me lëngun e mishit të marrë valë.
2. Në një tas përziejmë me pirun vezët, derisa të përftojmë një masë homogjene, shtojmë djathin dhe bukën e thekur të grirë, kripë e arrë moskat sipas dëshirës. Marrim një garuzhde lëng të valuar, e hedhim në tasin ku kemi përzierjen dhe pasi ta përziejmë mirë, e hedhim të gjithë masën në tenxhere, ndërkohë që e kaurdisim pa ndërprerje me lugë druri.
E lëmë në zjarr 1 ose 2 minuta dhe e heqim menjëherë.
E shërbejmë me pak gjalpë të tretur sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/02/2019 - 07:54

Ky do të jetë kulaçi më i shijshëm që keni provuar.

Ia vlen që ta përgatisni për t’i mahnitur me një shije unike familjarët dhe të dashurit tuaj.

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.