Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Supa e parajsës, receta e gjysheve që duhet ta provoni patjetër

Postuar: 11/10/2018 - 20:08

Recetë shumë e vjetër e Emilia Romanjës, e trashëguar brez pas brezi nga gjyshet, tipike për Pashkën (por jo vetëm).

Në fakt, ngjan shumë me supën stracciatella romana. Është e lehtë, ka shije delikate dhe mund të pasurohet sipas dëshirës me aroma të ndryshme.
 
Koha e përgatitjes-10 minuta
Koha e zierjes-20 minuta
 
Përbërësit për 1 person: ju rregullohuni në bazë të personave
1 kokërr vezë
20 g djathë Parmigiano-Reggiano i grirë
20 g bukë e thekur, e grirë
pak kripë e arrë moskat
250 ml lëng mishi i përgatitur në shtëpi me kocka dhe perime ose lëng i gatshëm.
 
Përgatitja:
1. Vëmë tenxheren me lëngun e mishit të marrë valë.
2. Në një tas përziejmë me pirun vezët, derisa të përftojmë një masë homogjene, shtojmë djathin dhe bukën e thekur të grirë, kripë e arrë moskat sipas dëshirës. Marrim një garuzhde lëng të valuar, e hedhim në tasin ku kemi përzierjen dhe pasi ta përziejmë mirë, e hedhim të gjithë masën në tenxhere, ndërkohë që e kaurdisim pa ndërprerje me lugë druri.
E lëmë në zjarr 1 ose 2 minuta dhe e heqim menjëherë.
E shërbejmë me pak gjalpë të tretur sipër.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 5

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 13/10/2018 - 17:10

Trupi i njeriut mbledh sasi të mëdha toksinash çdo ditë.

Postuar: 13/10/2018 - 17:06

Keni vendosur të mbani regjim, por ndieheni gjithmonë të uritur?

Postuar: 13/10/2018 - 17:01

Kjo sallatë është praktike, e shpejtë për t’u përgatitur dhe shumë e shijshme, kjo sallatë

Postuar: 08/10/2018 - 15:51

Këtu ju do të gjeni një recet të thjeshtë që mund ta pëlqeni të gjithë.

Postuar: 08/10/2018 - 15:20

Një pjatë e shpejtë, me pak kalori dhe e lehtë.

Përbërsit:

Postuar: 08/10/2018 - 12:10

Për 12 krepa:

3 vezë

250 gr. miell

40 gr. gjalpë

500 ml. qumësht

Postuar: 03/10/2018 - 17:59

Është një recetë e thjeshtë, shumë e shijshme dhe e mrekullueshme.