Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Supe tradicionale ruse në kuzhinën shqiptare

Postuar: 18/06/2018 - 14:47

Përbërësit

500 gr mish viçi

300 gr lakër të bardhë

2-3 kokrra qepë

2 patate, 2 karrota

1 degë selino

1 tufë majdanoz

2 lgj gjalpë

1 lgj pure domate

2 lgj uthull

Kripë, piper

Pergatitja

Fillimisht vendosim mishin të ziejë.

Pasi mishi të ketë zjerë, vendosim gjalpin të shkrijë në një tenxhere dhe më pas kaurdisim qepën të grirë imët. Sapo qepa të fillojë të zbutet shtojmë patatet, karrotat dhe lakrën e bardhë. I kaurdisim perimet për 2-3 minuta dhe më pas shtojmë lëngun e mishit.

E lemë supën të ziejë për rreth 20 minuta në temperaturë mesatare. Më pas shtojmë purenë e domates, erëzat, kripë, piper dhe uthull. Fikim sobën dhe e lemë në temperaturën e saj gatimin për 10 minuta dhe më pas e servim të ngrohtë.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 14

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.