Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me patëllxhan dhe proshutë të tymosur

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

1 kokërr qepë
1-2 thelpinj hudhër
2 kokrra domate
Kripë, piper, majdanoz
4-5 lgj vaj ulliri
10 feta proshutë të tymosur
2 lgj niseshte
2 gota qumësht
1 kokërr vezë
100 gr djathë të verdhë
Kripë, piper, arrë moskat

Presim patëllxhanët në feta rrumbullake, i pudrosim me pak kripë dhe piper dhe i vendosim në furrë të piqen ose në një tigan që nuk ngjit. Ndërkohë përgatisim salcën duke kaurdisur në një tigan me vaj ulliri qepën dhe hudhrën të grirë imët. Sapo qepa të fillojë të zbutet shtojmë domatet të prera në kubikë, pak kripë, pak sheqer dhe piper të zi dhe e lemë salcën të marrë valë. Në fund shtojmë gjethet e majdanozit. Ndërkohë përgatisim beshamelin duke vendosur në një tenxhere qumështin me niseshten, kripë, piper, arrë moskat, një kokërr vezë dhe 1 lugë vaj ulliri. E lemë beshamelin derisa të fillojë të marrë valë dhe më pas e largojmë nga zjarri.
Në një tavë të lyer me furçë me pak vaj vendosim një shtresë me patëllxhanë. Mbi patëllxhanët vendosim një shtresë me salcën e domates. Më pas vendosim një shtresë me proshutë të tymosur, një shtresë me patëllxhanë dhe përsëri një shtresë me salcë domate dhe në fund një shtresë me beshamel. E vendosim tavën në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 35-40 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 39

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/12/2018 - 08:27

Nëse ka një recetë të traditës shqiptare që është e plotë në shije, e me të cilën nuk ngopesh asnjëherë, ajo është receta e byrekut me mish të grirë, qepë dhe domate.

Postuar: 09/12/2018 - 10:25

Nëse je një nga njerëzit që nuk ulen kurrë në tavolinë për të ngrënë mëngjes, sepse koha nuk të p

Postuar: 07/12/2018 - 12:28

Dikur ishin ëmbëlsirat më magjepsëse për fëmijë e të rritur.

Postuar: 06/12/2018 - 13:26

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi.

Postuar: 05/12/2018 - 14:24

Në raste festash familjare apo edhe festa të ndryshme përherë amvisat përgatisin shëndetlie.

Postuar: 03/12/2018 - 14:58

Torta me peta dhe krem qumështi është e famshme në të gjithë botën dhe është një ndër ëmbëlsirat

Postuar: 29/11/2018 - 14:22

E ka emrin supa e Sulltanit sepse ka qenë ndër recetat e veçanta që përgatitej më shpesh e shtroh