Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me patëllxhan dhe proshutë të tymosur

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

1 kokërr qepë
1-2 thelpinj hudhër
2 kokrra domate
Kripë, piper, majdanoz
4-5 lgj vaj ulliri
10 feta proshutë të tymosur
2 lgj niseshte
2 gota qumësht
1 kokërr vezë
100 gr djathë të verdhë
Kripë, piper, arrë moskat

Presim patëllxhanët në feta rrumbullake, i pudrosim me pak kripë dhe piper dhe i vendosim në furrë të piqen ose në një tigan që nuk ngjit. Ndërkohë përgatisim salcën duke kaurdisur në një tigan me vaj ulliri qepën dhe hudhrën të grirë imët. Sapo qepa të fillojë të zbutet shtojmë domatet të prera në kubikë, pak kripë, pak sheqer dhe piper të zi dhe e lemë salcën të marrë valë. Në fund shtojmë gjethet e majdanozit. Ndërkohë përgatisim beshamelin duke vendosur në një tenxhere qumështin me niseshten, kripë, piper, arrë moskat, një kokërr vezë dhe 1 lugë vaj ulliri. E lemë beshamelin derisa të fillojë të marrë valë dhe më pas e largojmë nga zjarri.
Në një tavë të lyer me furçë me pak vaj vendosim një shtresë me patëllxhanë. Mbi patëllxhanët vendosim një shtresë me salcën e domates. Më pas vendosim një shtresë me proshutë të tymosur, një shtresë me patëllxhanë dhe përsëri një shtresë me salcë domate dhe në fund një shtresë me beshamel. E vendosim tavën në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë Celsius për 35-40 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/02/2019 - 07:54

Ky do të jetë kulaçi më i shijshëm që keni provuar.

Ia vlen që ta përgatisni për t’i mahnitur me një shije unike familjarët dhe të dashurit tuaj.

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.