Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me patëllxhane

Postuar: 14/06/2018 - 19:10

Përbërësit

8 patëllxhanë

3-4 kokrra domate

1 lgj pure domate

2-3 qepë mesatare

3-4 thelpinj hudhër

4-5 lgj vaj ulliri

1 tufë nenexhik

150 gr djathë të bardhë

Përgatitja

Fillimisht presim në gjysëm patëllxhanët dhe i bëjmë nga pjesa e brendshme disa prerje tërthorazi me majën e thikës. I pudrosim me kripë dhe vaj ulliri dhe i vendosim në furrë për 15-20 minuta.

Ndërkohë kaurdisim qepën të grirë hollë dhe sapo qepa të filllojë të zbutet shtojmë hudhrat gjithashtu të grira hollë. I kaurdisim së bashku me qepën për 2 minuta të tjera dhe më pas shtojmë domatet të prera në kubikë së bashku me 1 lugë pure domate. I lemë të marrin valë për rreth 5 minuta dhe më pas shtojmë nenexhikun e freskët.

Largojmë patëllxhanët nga furra dhe shtypim me anë të një piruni pjesën e brendshme në të cilën vendosim mbushjen me salcën e domates. Thërrmojmë mbi mbushje djathë të bardhë dhe i vendosim përsëri në furrë për 20 minuta.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/03/2019 - 20:34

Kjo recetë do t’ju ofrojë shijen më të përkryer dhe të lehtë që keni provuar.

Të përgatitura në mënyrë perfekte duke ruajtur një butësi marramendëse në brendësi.

Postuar: 14/03/2019 - 18:17

Përbërësit për një tavë me diametër 24-26 cm:

Postuar: 14/03/2019 - 12:19

Kjo ëmbëlsirë e thjeshtë dhe me shije të mrekullueshme i ka rrënjët në traditën e lashtë Arbëresh

Postuar: 14/03/2019 - 07:55

Shija dhe aroma e kulaçit të sapo pjekur nuk zhgënjen asnjëherë për të sjellë pranë tryezës të gj

Postuar: 13/03/2019 - 12:23

Një studim i fundit mbi efektet e makaronave, nxjerr në pah një tjetër të vërtetë.

Postuar: 12/03/2019 - 12:04

Pjatë vërtet e mirë dhe e përzemërt, perfekte për ditë të veçanta.

Postuar: 11/03/2019 - 18:37

Vitet e fundit, ballokumet, simboli i Ditës së Verës, janë gatuar e tregtuar gjithandej nëpër Shq