Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me presh dhe qumësht

Postuar: 27/05/2018 - 20:15

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Përbërësit:

4 presh

30 gram gjalpë

4 lugë gjelle miell

350 ml qumësht

50 gram djathë çedar i grirë

½ lugë çaji hudhër e grirë

Kripë

Piper

Përgatitja:

Shkrini gjalpin në një tigan në temperaturë të ulët. Skuqni miellin për pak minuta.

Shtoni gradualisht qumështin, djathin dhe përziejini herë pas here derisa të shkrihet plotësisht.

Rregullojini me hudhrat e grira, pak kripë dhe piper të zi. Largojini nga zjarri.

Organizoni preshin e prerë në copa të vogla në një tavë dhe shtoni mbi të përzierjen me djathë dhe qumësht.

Piqeni për 30 minuta, derisa preshi të zbutet. Shijojeni!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/08/2018 - 21:57

Problemi që haset më shumë kur mishi i pulës gatuhet në furrë, është se bëhet shumë i thatë.

Postuar: 14/08/2018 - 23:21

Kur përgatitni mish viçi në këtë mënyrë, e gjitha që ju mbetet është që të zgjidhni, salcë të mir

Postuar: 14/08/2018 - 22:48

Përbërësit

6 kokrra patate

300 gr djath të verdhë

200 gr pançetë

Postuar: 14/08/2018 - 22:45

Përbërësit

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

Postuar: 14/08/2018 - 22:42

Përbërësit

1 kg mish qingji (pjesa e kofshës)

2 thelpinj hudhër

Postuar: 13/08/2018 - 22:01

Patëllxhani është një perime që bie gjithmonë në sy në stendat e fruta perimeve në kryeqytet dhe

Postuar: 13/08/2018 - 21:57

Përbërësit

2 gota miell

1 bustinë pluhur pjekës

2-3 gotë sheqer