Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me presh dhe qumësht

Postuar: 27/05/2018 - 20:15

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Përbërësit:

4 presh

30 gram gjalpë

4 lugë gjelle miell

350 ml qumësht

50 gram djathë çedar i grirë

½ lugë çaji hudhër e grirë

Kripë

Piper

Përgatitja:

Shkrini gjalpin në një tigan në temperaturë të ulët. Skuqni miellin për pak minuta.

Shtoni gradualisht qumështin, djathin dhe përziejini herë pas here derisa të shkrihet plotësisht.

Rregullojini me hudhrat e grira, pak kripë dhe piper të zi. Largojini nga zjarri.

Organizoni preshin e prerë në copa të vogla në një tavë dhe shtoni mbi të përzierjen me djathë dhe qumësht.

Piqeni për 30 minuta, derisa preshi të zbutet. Shijojeni!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 1

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/06/2018 - 11:35

Si thoni të freskohemi pak? Kjo sallatë me qiqra, ullinj dhe limon është plot e përplot me proteina bimore dhe mund të shërbehet e ftohtë ose e ngrohtë, sipas dëshirës suaj.

Përbërësit:

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 14:21

Përbërësit

1 pjepër

Cipa dhe lëngu i 2 portokalleve

Postuar: 19/06/2018 - 13:28

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 08:03

Përbërësit

500 gr miell

2,5 decilitra ujë

Postuar: 18/06/2018 - 14:47

Përbërësit

500 gr mish viçi

300 gr lakër të bardhë

2-3 kokrra qepë