Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë me presh dhe qumësht

Postuar: 27/05/2018 - 20:15

Mënyra më e mirë për ta gatuar preshin është ta bëni atë në furrë të kombinuar me qumësht. Shtoni edhe këto përbërës të tjerë për t’i dhënë akoma më shumë shije.

Përbërësit:

4 presh

30 gram gjalpë

4 lugë gjelle miell

350 ml qumësht

50 gram djathë çedar i grirë

½ lugë çaji hudhër e grirë

Kripë

Piper

Përgatitja:

Shkrini gjalpin në një tigan në temperaturë të ulët. Skuqni miellin për pak minuta.

Shtoni gradualisht qumështin, djathin dhe përziejini herë pas here derisa të shkrihet plotësisht.

Rregullojini me hudhrat e grira, pak kripë dhe piper të zi. Largojini nga zjarri.

Organizoni preshin e prerë në copa të vogla në një tavë dhe shtoni mbi të përzierjen me djathë dhe qumësht.

Piqeni për 30 minuta, derisa preshi të zbutet. Shijojeni!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka