Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tavë patatesh me salçiçe

Postuar: 23/06/2018 - 20:57

Përbërësit

500 gr salsiçe

1 kg patate

2 kokë qepë

2 lugë biber i kuq

2 karrota

2 lugë miell

0,5 decilitra vaj

6 decilitra supë viçi

melmesa

Biber i zi

Hapat
1-Patatet qërohen dhe priten në rrathë, gjithashtu edhe salsiçet priten në rrathë, ndërsa qepët dhe karrotat priten në katrorka.

2-Në një enë të madhe bashkohen patatet, salsiçet, karrotat dhe qepët, shtohen mielli, biber i kuq dhe mëlmesa sipas shijës, të gjitha përzihen mirë.

3-Lyhet me vaj tava rezistuese ndaj zjarrit, derdhet në të masa e përgatitur dhe rrafshohet, përmbi masën e përgatitur derdhet supa dhe tava shkundet disa herë në mënyrë që lëngu të shpërndahet njëtrajtshëm nëpër tavë.

4-Ushqimi i përgatitur mbulohet me letër alumini dhe piqet në furrën e nxehtë në temperaturë 200 gradë celsius, kur të zbuten patatet, hiqet letra e aluminit dhe ushqimi piqet derisa të shterët lëngu i tepërt.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 7

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/07/2018 - 23:41

Pastiço është një nga recetat më të preferuara shqiptare. Ajo e gjen vendin në tryezat tona të paktën një herë në javë.

Postuar: 20/07/2018 - 19:34

Akullorja e shtëpisë është padyshim një delikatesë fantastike, e cila shijon pa masë, sidomos tan

Postuar: 20/07/2018 - 19:30

Pasta Flora në fakt është një tortë e përbërë nga një petë brumi e shkrifët e mbushur me reçelra

Postuar: 20/07/2018 - 16:39

4-5 kunguj të njomë

1 kokërr vezë

300 gr djath të bardhë

1 tufë majdanoz

Postuar: 19/07/2018 - 22:45

300 gr makarona spageti

400 gr fileto pule

100 gr majonezë

Postuar: 19/07/2018 - 07:42

 Përbërësit:

4-5 patëllxhanë

Postuar: 18/07/2018 - 23:16

Përbërja

4 -5 feta proshutë

2 qepë të njoma

1 tufë sallatë jeshile