
Nisin arrestimet tek AZHBR, hoteli me 7 yje dhe 2.2 milionë eurot për Mërtirin dhe Zoton, dy skandalet e rënda që do të tronditin Ministrinë e Bujqësisë

Një luftë e re në horizont gati të shpërthejë, anijet luftarake rrethojnë Japoninë, ja lëvizja e Putinit dhe Xi Jinping që po alarmon Tokion

Paralajmërimi “bombë” për Shqipërinë, inteligjenca në Iran paralajmëron trazira në Manëz të Durrësit, ja kërcënimi që vjen nga Teherani

“Më i izoluari”/ Artan Hoxha sjell në vëmendje ngjarjen e bujshme, jep mesazhin: Jeta vazhdon…

“Do vijnë ‘tmerrshëm’”/ Frrok Çupi plas ‘bombën’ për Berishën e Metën dhe bën paralajmërimin e frikshëm: Këta janë betuar!

Ballkani, “fuçia e barutit” që mund ta hedhë në erë Evropën, ja “Dora e Zezë” serbe që nisi Luftën e Parë Botërore

“Renditemi në vendin e shtatë në botë për kultivimin e kanabisit”, eksperti i kriminalistikës jep alarmin: Shqipëria tranziti dhe përpunimi i drogërave të forta, grupet kriminale nuk kanë më interes me...

“Shteti u ngrit në këmbë për atentatin ndaj Tom Doshit”, Klodiana Lala akuzon rëndë politikanët: Kur duan e dërgojnë telefonin e autorit brenda natës në Izrael, vrasjen e Xhuvanit po e...

Të shpejta dhe të shëndetshme, për drekë gatuani qofte me kunguj të skuqura ose në furrë

Shkruar nga SOT.COM.AL 9 Gusht 2019

Përbërësit: 2 kunguj • 1 kokërr vezë • 4 lugë bukë e thekur e grirë (sipas nevojës, sepse varet nga madhësia e kungujve) • 100g djathë i bardhë • 50g Parmigiano i grirë • kripë, gjethe mente (sipas dëshirës) • vaj ulliri • vaj për skuqjen
Përgatitja për qoftet në furrë:
1-Ndezim furrën në temperaturën 180°C.
2-Në një tas grijmë kungujt me rende që ka vrima të mëdha, shtojmë vezën, djathin e bardhë të thërrmuar, djathin Parmigiano, gjethet e mentes të copëtuara imët me dorë dhe bukën e grirë sipas nevojës. I përziejmë me dorë dhe u japim qofteve formë.
3-I vëmë në një tavë me letër furre dhe me ndihmën e një furçe, i lyejmë me vaj ulliri nga të dyja anët. I pjekim për rreth 20 minuta në temperaturën 180°C duke i kthyer nga të dyja anët. Nëse qoftet i skuqim, i vendosim mbi një pjatë me letër kuzhine që t’u thithim vajin e tepërt. I shërbejmë me sallatë sipas dëshirës..
Më të lexuarat


Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë

A duhet ta lajmë orizin para se ta gatuajmë? Ekspertët i japin fund dilemës së amvisave

Një truk i thjeshtë si të pastroni enët nga ushqimi i djegur

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë: Sfera kokosi vetëm me dy përbërës!

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Truk për gatimin e simiteve të shijshme që do lëpini gishtat: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës iu mësojnë 5 truket që do t’i shpëtojnë nga kjo situatë
