Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Tortë e ftohtë me komposto pjeshke dhe fruta të freskëta

Postuar: 12/07/2018 - 18:11

 Përbërësit

1 pako biskota savojar
1 kuti qumësht të kondensuar
1 kuti pana ëmbëlsire
1 kavanoz komposto pjeshke
1 bustinë vanilje
Fruta të freskëta sipas dëshirës

Përgatitja

Fillimisht kullojmë komposton e pjeshkës dhe me lëngun e saj spërkasim mirë biskotat savojar. Më pas vendosim biskotat savojar në një formë ëmbëlsirash që hapet. Rreth formës vendosim fetat e kompostos së pjeshkës.

Rrahim panën e ëmbëlsirës së bashku me vaniljen derisa të bëhet marengë. Më pas e bashkojmë panën me qumështin e kondensuar dhe kremin e përgatitur e vendosim mbi bazën e biskotave. E nivelojmë mirë dhe vendosim sipër saj frutat të ndryshme sipas dëshirës. E vendosim më pas tortën në frigorifer dhe e lemë për 2-3 orë që të mpikset dhe ftohet mirë.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 9

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 10/11/2018 - 11:04

Supë me bizele dhe spinaq është ajo çka i duhet trupit tuaj këto kohë.

Ja receta për përgatitjen e saj. Shijojeni! 

Përbërësit:

  • 200 g bizele 

  • 700 g spinaq

Postuar: 10/11/2018 - 10:50

Tanimë për të shijuar tortillat nuk është e thënë të shkoni patjetër në restorant.

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një &

Postuar: 09/11/2018 - 12:16

Një recetë fantastike, e thjeshtë dhe unike në shije e cila padyshim, pasi ta keni provuar njëher

Postuar: 09/11/2018 - 11:52

Revania është një ndër ëmbëlsira më të vjetra shqiptare.

Postuar: 09/11/2018 - 11:41

Orizi është një nga përbërësit kryesorë të gatimeve tona.

Postuar: 05/11/2018 - 14:20

Është akoma vjeshtë dhe është fiks sezoni i gështenjave!