Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Trigona me hurma arabie

Postuar: 24/05/2018 - 10:47

1 pako peta për bakllava
300 gr djathë të shkrirë (maskarpone)
300 gr hurma Arabie
1 bustinë vanilje
200 gr gjalpë

Shërbeti:
1 e ½ gotë sheqer
2 gota ujë
1 shkop kanelle
½ limon në feta

Përgatitja

Fillimisht grijmë hollë hurmat e Arabisë dhe më pas i bashkojmë me arrat e copëtuara. Në një enë tjetër bashkojmë djathin e shkrirë (maskarponen) me sheqerin e vaniljes dhe më pas shtojmë arrat me hurmat e Arabisë.

Presim petët në tre pjesë të barabarta. Shkrijmë gjalpin dhe lyejmë petën e parë, e spërkasim më pas me pak sheqer kaf ose të bardhë. Vendosim petën e dytë të spërkatur me gjalpë mbi petën e parë.

Marrim një lugë nga përgatitja me maskarpone, arra dhe hurma Arabie dhe e vendosim në cep të petës dhe më pas e palosim si trigonë. Kështu vazhdojmë me petët e tjera dhe më pas i vendosim trigonat në një tavë të lyer me pak gjalpë. I vendosim trigonat në furrën e parangrohur në temperaturën 180-200 gradë Celsius për 15 minuta.

Ndërkohë përgatisim sherbetin, e lemë të ftohet mirë dhe pasi trigonat të jenë pjekur, ashtu të ngrohta i zhysim në sherbet dhe i shërbejmë në çast.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 4

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 20/06/2018 - 13:21

Përbërësit

Postuar: 19/06/2018 - 14:57

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 14:21

Përbërësit

1 pjepër

Cipa dhe lëngu i 2 portokalleve

Postuar: 19/06/2018 - 13:28

Kremi i panës i shton më shumë shije një rizotoje me spinaq.

Postuar: 19/06/2018 - 08:03

Përbërësit

500 gr miell

2,5 decilitra ujë

Postuar: 18/06/2018 - 14:47

Përbërësit

500 gr mish viçi

300 gr lakër të bardhë

2-3 kokrra qepë

Postuar: 18/06/2018 - 14:17

Përbërësit

1 pako makarona

2 panxhar

1 gotë qumësht