Gati lirimi i Sali Berishës dhe Jamarbër Malltezit nga burgu, ja çfarë përmban marrëveshja e Edi Ramës me “Rithemelimin”, nga shkatërrimi i SPAK dhe rrëzimi i ligjit të dekriminalizimit, te ngritja e komisionit anti-reformë
Ja çeta e grabitjes së pronave të ushtrisë, nga presidenti Bajram Begaj, te Xhaçka dhe Belinda Balluku, zbardhen shkeljet e rënda penale për interesat e oligarkëve, si u vendos në rrezik siguria kombëtare, operacionaliteti i Forcës Detare dhe detyrimet...
Katër atentate e plagosje në katër ditë ministrit të suksesshëm Taulant Balla, policia mbledh gëzhojat e ekzekutimeve
Spartak Ngjela: Serbët u infiltruan në Shqipëri në vitet ’92-’97 me ndihmën e qeverisë “Berisha” dhe u investuan për të shkatërruar ekonominë e vendit, ja dosja e ‘nxehtë’ që është mbuluar nga pluhuri i harresës dhe si SPAK mund të çojë pas hekurave 2 ...
16 vite nga masakra e “Gërdecit”, ja të fshehtat tronditëse të aferës së fabrikës së vdekjes, në “lojë” ishin 10 miliardë dollarë, nga zhdukja e dëshmitarëve, te kërcënimet e Shkëlzenit për Luan Hoxhën për t’i mbyllur gojën dhe alibitë e Berishës për t...
Nga zbërthimi i bisedave sekrete, te skema që ndoqi kreu i ARRSH për të përfituar miliona euro nga kompania e tij që e deklaroi të shitur, zbardhen të tjera detaje nga arrestimi i Evis Berberit dhe dy biznesmenëve, ja çfarë u zbulua nga celularët e sek...
Pas Ogerta Manastirliut, edhe Belinda Balluku drejt dorëheqjes dhe prangave, ja të gjitha skandalet ku është përfshirë zv/kryeministrja
Idajet Beqiri plas “bombën”, Flamur Noka dhe Luçiano Boçi shkuan në Janinë me një thes me para, ja personazhi misterioz që takuan për të goditur kundërshtarët e Sali Berishës në Tiranë, zbardhen pazaret
1 pako peta për bakllava
300 gr djathë të shkrirë (maskarpone)
300 gr hurma Arabie
1 bustinë vanilje
200 gr gjalpë
Shërbeti:
1 e ½ gotë sheqer
2 gota ujë
1 shkop kanelle
½ limon në feta
Përgatitja
Fillimisht grijmë hollë hurmat e Arabisë dhe më pas i bashkojmë me arrat e copëtuara. Në një enë tjetër bashkojmë djathin e shkrirë (maskarponen) me sheqerin e vaniljes dhe më pas shtojmë arrat me hurmat e Arabisë.
Presim petët në tre pjesë të barabarta. Shkrijmë gjalpin dhe lyejmë petën e parë, e spërkasim më pas me pak sheqer kaf ose të bardhë. Vendosim petën e dytë të spërkatur me gjalpë mbi petën e parë.
Marrim një lugë nga përgatitja me maskarpone, arra dhe hurma Arabie dhe e vendosim në cep të petës dhe më pas e palosim si trigonë. Kështu vazhdojmë me petët e tjera dhe më pas i vendosim trigonat në një tavë të lyer me pak gjalpë. I vendosim trigonat në furrën e parangrohur në temperaturën 180-200 gradë Celsius për 15 minuta.
Ndërkohë përgatisim sherbetin, e lemë të ftohet mirë dhe pasi trigonat të jenë pjekur, ashtu të ngrohta i zhysim në sherbet dhe i shërbejmë në çast.