Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Truku i habitshëm për kripën që do t’ja shtojë shijen gatimeve tuaja

Postuar: 09/11/2018 - 14:07

Me barishte, erëza dhe agrume…Ka kaq shumë ide për t’i dhënë kripës në kuzhinë një “prekje” e cila i bën pjatat tona më të shijshme në mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë.

Ja disa receta për ta përgatitur, duhen 250 gramë kripë deti e integruar e trashë.

Kripë me selino

Kalojeni në frulator kripën me 6 gjethe të pastra selinoje, një gjethe dafine, fijet e një dege rozmarinë, një lugë të vogël gjethe manxuranë, lëkurë e një gjysme portokalli, pak gjineshtër. Përdoret për patatet në furrë dhe mish të kuq të pjekur në grilë.

Kripë me limon

Përziejeni kripën me gjethet e 5 degëve trumzë të verdhë (limoni) dhe 3 trumzë të zakonshme, lëkurën e grirë të një gjysme limoni, më pas shtoni dhe 50 gr kripë të imët në fund. Për mishin e bardhë dhe atë të derrit.

Kripë me kopër

Përziejeni kripën me një lugë kopër të grirë, pak lëkurë limoni të grirë, dy degë majdanoz, kompletojeni me 5-6 kokrra piper të bardhë të grimcuar dhe hidhini në kavanozë. Perfekt për peshk dhe perime.

Sapo ta aromatizoni kripën"hidheni në një tas, mbulojeni me kanavacë dhe lëreni të pushojë për gjithë natën. Më pas transferojeni në mbajtës hermetik qelqi. Ruajeni në vend të freskët, por jo në frigorifer.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 16/01/2019 - 11:28

Makaronat janë një nga ato pjata të cilave nuk mund t'u thuashë kurrë JO.

Postuar: 15/01/2019 - 07:41

Vezët e rrahura janë më të thjeshtat dhe njëkohësisht më të shijshmet sidomos për kuzhinierët ama

Postuar: 08/01/2019 - 19:26

Që të gjithë ne jemi në dijeni për vetitë pozitive shëndetësore që ka molla.

Postuar: 08/01/2019 - 14:56

Kjo është një recetë fantastike, ideale për t’u përgatitur e shijuar në këto ditë të ftohta

Postuar: 07/01/2019 - 10:07

Në një ndër gatimet më autentike nga duart e amvisave shqiptare janë padyshim roshnicat.

Postuar: 31/12/2018 - 14:52

Për të bërë një kulaç, nuk duhet të jetë patjetër një festë.

Postuar: 30/12/2018 - 20:00

Për shkak të shkëmbimit të traditave, natën e ndërrimit të viteve, edhe famlijet që nuk i përka