Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Vezë role me qepë të njoma për mëngjeset perfekte

Postuar: 12/09/2018 - 20:34

Vezët janë ndër ushqimet më të shëndetshme dhe me shumë vlera ushqyese. Kjo është një mënyrë më e mirë për t’i përdorur vezët dhe për të përgatitur një vakt të shijshëm.

Përbërësit:

3 vezë

1 lugë gjelle qumësht

1 lugë gjelle karota (të copëtuara)

1 lugë gjelle qepë (të copëtuara)

1 lugë gjelle qepë e njomë (e copëtuar)

Vaj ulliri ose gjalpë

Kripë

Piper i zi

Përgatitja:

Hidhni vezët në një tas dhe më pas shtoni në të qumështin dhe pak kripë. Përziejini që të kombinoni mirë përbërësit.

Hidhni më pas në të karotat, qepët, qepët jeshile të prera në copa të vogla, piperin dhe përziejini sërish.

Shtoni pak vaj ose gjalpë në një tigan dhe në të shtoni gjysmën e masës së përgatitur me vezë dhe gatuajeni atë jo plotësisht, në temperaturë mesatare.

Largojeni tiganin nga zjarri dhe mblidheni masën e gatuar në formë roleje. Kthejeni sërish në zjarr dhe skuqeni edhe për disa minuta.

Largojeni atë nga zjarri dhe shtoni edhe pjesën tjetër të masës me vezë. Ndiqni të njëjtën procedurë për formimin e rolesë.

Nëse nuk ka yndyrë mjaftueshëm, mund të hidhni në të pak vaj sa për të përfunduar procesin e skuqjes.

Vendosini roletë e përgatitura me vezë në një dërrasë kuzhine dhe prejini ato në copa rreth 3-4 centimetër të gjera. Janë gati për t’u servirur. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 8

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil

Postuar: 19/09/2018 - 13:57

Pa dyshim, jahnia shqiptare është ndër pjatat më të shijshme, të cilën amvisat kujdesen ta përgat

Postuar: 19/09/2018 - 12:41

Në shekullin e 10-të, mjekët arabë e përdornin sherebelën për të kthjelluar mendjen.