BREAKING NEWS

Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre ‘Rithemelimit’, arsyet e vërteta të distancimit të grupit të Bardhit nga Lulzim Basha, panikun që ka shpërthyer brenda tyre dhe lajmet e hidhura që e presin Sali Berishën

Ilir Demalia zbardh kulisat: Ju tregoj kurthin që Edi Rama po i ngre
x
BREAKING NEWS

Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’, përveç Metës, Berishës dhe Shkëlzenit rrezikon prangat një juriste amerikane, ish-presidenti po përgatitet për ditët e zeza në SPAK, ja strategjia që po ndjek për të shpëtuar nga arresti me burg...

Idajet Beqiri: Kanë mbaruar hetimet për dosjen ‘CEZ-DIA’,
x
BREAKING NEWS

Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për të monitoruar SPAK dhe përmbysur reformën në drejtësi, ja pse është alarmuar “Treknëdëshi i Bermudës”

Rama-Meta-Berisha ulen bashkë në tryezën e pazarit për
x
BREAKING NEWS

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...

Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në
x
BREAKING NEWS

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’

Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes
x
BREAKING NEWS

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi

Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për
x
BREAKING NEWS

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...

Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj
x
BREAKING NEWS

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK

Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian
x

Guzhinë

Zbulojeni këtë sekret amvisa! Ja mënyra perfekte e pjekjes së mishit në shtëpi

Zbulojeni këtë sekret amvisa! Ja mënyra perfekte e pjekjes

Një sfidë e vërtetë është për amvisat pjekja e mishit në shtëpi. Zakonisht, amvisat shqiptare përgatisin mish të pjekur në raste festash, gëzimesh familjare apo gjatë fundjavave kur të gjithë mblidhen në shtëpi.

Si traditë, mishi më i përdorur është ai i qengjit, kecit por edhe viçit.

Por pjekja e mishit në furrë në shtëpi nuk është edhe aq e lehtë.

Kjo pasi, disa herë mishi gjatë pjekjes thahet, e herë të tjera piqet nga jashtë por jo nga brenda.

Por cili është sekreti i pjekjes ideale të tij?

Gjithçka lidhet me temperaturën e pjekjes dhe kohën e pjekjes së tij.

Mishi piqet në mënyrë perfekte në nxehtësi të ulët dhe për disa orë. Në këtë mënyrë pjekja e tij bëhet e plotë, mishi i shijshëm me aromë të mrekullueshme dhe aq i shkrifët sat ë shkrihet në gojë.

AgroWeb.org ju sjell më poshtë një nga mënyrat më ideale të pjekjes së mishit në nxehtësi të ngadaltë.

Marinimi i Mishit

Nëse preferoni para se ta fusni mishin për t’u pjekur, AgroWeb.org ju sugjeron ta marinoni më parë me erza të ndryshme si piper, rigon, gjethe dafine, lëng limoni dhe pak vaj ulliri.

Lerëni të marinohet përreth 2-3 orë dhe më pas vijoni me procesin e pjekjes.

Por nëse nuk e preferoni mishin te marinuar atëherë mjafton ta kriposni siç duhet e të vijoni më pas ta vendosni për t’u pjekur.

Pjekja e mishit

 Ndizeni furrën e sobës në temperaturën 80 gradë celcius.

Mishin pasi ta keni marinuar apo kriposur, vendoseni në një tepsi apo tavë.

Hidhini vetëm një gotë me ujë dhe futeni të piqet në furrë përreth 5-6 orë derisa tava të mbetet me pak nga lëngu i vet.

Nëse preferoni, për një shije edhe më fantastike, kur ta fusni për pjekje në vend të gotës së ujit mishit mund t’i hidhni një gotë verë të bardhë.

 

Në këtë mënyrë mishi do të piqet njëjtrajtësisht dhe do të jetë shumë i shkrifët dhe I butë me shije të mrekullueshme./AgroWeb.org