Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Zbuloni recetën egjiptiane që s'duhet humbur

Postuar: 03/09/2018 - 18:46

Kombinimi i djathit të bardhë, me limonin, kastravecin dhe gjizën do t’ju japë sallatën me një shije fantastike.

Përbërësit:

2 kastravecë të vegjël

një filxhan me qepë të njoma të prera hollë

120 gr djathë i bardhë

4 lugë gjizë pa kripë

2 lugë lëng limoni

2 lugë gjelle vaj ulliri

1 lugë gjelle nenexhik i freskët i copëtuar

kripë dhe piper për shije

Përgatitja:

Prisni kastravecin në feta të holla, vendoseni në enën ku do të shërbeni sallatën.

Në një tjetër enë përzieni kripën, nenexhikun, piperin.

I shtoni enës me kastravecë, qepët e njoma, djathin e bardhë të prerë në kubikë, gjizën.

Masën e përgatitur me kripë, nenexhik dhe piper e përzieni me përbërësit e tjerë të sallatës. Pasi t’i keni miksuar mirë me njëri-tjetrin shtoni limon dhe vaj ulliri. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 
Total votes: 13

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 23/09/2018 - 21:37

Të ngrini dhe të shkrini biftekun përpara se ta gatuani atë, është mënyra më e mirë për ta bërë më të butë.

Postuar: 23/09/2018 - 18:35

Përbërësit

6 kokrra vezë

120 gr sheqer pluhur

150 ml lëng limoni

Postuar: 21/09/2018 - 13:56

Një traditë e ëmbël dhe mbi të gjitha shumë e shijshme.

Postuar: 21/09/2018 - 11:16

A do të hash e të bësh qejf?

Postuar: 21/09/2018 - 10:47

Hurma është një frut vjeshtak që mund të gjendet në treg që në fillim të muajit shtator.

Postuar: 21/09/2018 - 10:28

Fjala “ashura” vjen nga arabishtja dhe rrjedh nga rrënja “ashr” që në gju

Postuar: 20/09/2018 - 18:21

Kjo supë mund të konsumohet sa herë që ndiheni të uritur dhe do t’ju ndihmojë të digjni kil