Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Zbuloni recetën egjiptiane që s'duhet humbur

Postuar: 03/09/2018 - 18:46

Kombinimi i djathit të bardhë, me limonin, kastravecin dhe gjizën do t’ju japë sallatën me një shije fantastike.

Përbërësit:

2 kastravecë të vegjël

një filxhan me qepë të njoma të prera hollë

120 gr djathë i bardhë

4 lugë gjizë pa kripë

2 lugë lëng limoni

2 lugë gjelle vaj ulliri

1 lugë gjelle nenexhik i freskët i copëtuar

kripë dhe piper për shije

Përgatitja:

Prisni kastravecin në feta të holla, vendoseni në enën ku do të shërbeni sallatën.

Në një tjetër enë përzieni kripën, nenexhikun, piperin.

I shtoni enës me kastravecë, qepët e njoma, djathin e bardhë të prerë në kubikë, gjizën.

Masën e përgatitur me kripë, nenexhik dhe piper e përzieni me përbërësit e tjerë të sallatës. Pasi t’i keni miksuar mirë me njëri-tjetrin shtoni limon dhe vaj ulliri. Ju bëftë mirë!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 18/02/2019 - 07:54

Ky do të jetë kulaçi më i shijshëm që keni provuar.

Ia vlen që ta përgatisni për t’i mahnitur me një shije unike familjarët dhe të dashurit tuaj.

Postuar: 11/02/2019 - 19:54

Për brumin:
200g miell 

Postuar: 10/02/2019 - 23:27

Kafeja turke është e famshme në të gjithë botën jo vetëm për shijen dhe stilin e veçantë të përga

Postuar: 10/02/2019 - 20:14

Hollimi i petëve të byrekut vet në shtëpi është një traditë, me të cilën padyshim krenohen gjithë

Postuar: 10/02/2019 - 19:06

Nëse doni të konsumoni diçka të shijshme për të plotësuar oreksin por edhe për ta kënaqur atë, zg

Postuar: 06/02/2019 - 22:35

Na qëllon të gjithëve që në situata të caktuara, të përfundojmë duke ngrënë për darkë një salla

Postuar: 05/02/2019 - 14:55

Tava e pulës së pjekur me patate është ndër recetat më të preferuara të shqiptarëve.