
“Më i izoluari”/ Artan Hoxha sjell në vëmendje ngjarjen e bujshme, jep mesazhin: Jeta vazhdon…

“Do vijnë ‘tmerrshëm’”/ Frrok Çupi plas ‘bombën’ për Berishën e Metën dhe bën paralajmërimin e frikshëm: Këta janë betuar!

Ballkani, “fuçia e barutit” që mund ta hedhë në erë Evropën, ja “Dora e Zezë” serbe që nisi Luftën e Parë Botërore

“Renditemi në vendin e shtatë në botë për kultivimin e kanabisit”, eksperti i kriminalistikës jep alarmin: Shqipëria tranziti dhe përpunimi i drogërave të forta, grupet kriminale nuk kanë më interes me...

“Shteti u ngrit në këmbë për atentatin ndaj Tom Doshit”, Klodiana Lala akuzon rëndë politikanët: Kur duan e dërgojnë telefonin e autorit brenda natës në Izrael, vrasjen e Xhuvanit po e...

Vrasja e Pjerin Xhuvanit/ Lala: Policia gënjeu, u minua institucioni, tentativa për të manipuluar ngjarjen. Karamuço: Ja pse shkuan në vendngjarje dy zv.drejtorët

Vrasja e Pjerin Xhuvanit, Klodiana Lala zbulon çfarë u gjetën në ‘ML’: Si gënjeu publikisht Ardi Veliu për ngjarjen e Elbasanit

“Ishte një ngjarje e rrezikshme, nuk iu falet”, Ervin Karamuço fajëson zyrtarët e policisë për vrasjen që tronditi vendin: Edhe gjyqtari ka shumë faj dhe përgjegjësi

Zëvendëson antibiotikët, si të përgatisni supën ‘magjike’

Shkruar nga SOT.COM.AL 19 Maj 2020

Antibiotikët duket se janë bërë më pak efikas me kalimin e kohës, prandaj njerëzit i janë kthyer natyrës për të kërkuar zgjidhje për problemet e tyre shëndetësore.
Një studim i kryer në Universitetin e Uashingtonit ka treguar se hudhra e bardhë është 100 herë më e efektshme se antibiotikët më të njohur të përdorur në luftën kundër sëmundjeve, të shkaktuara nga bakteret.
Nëse besoni në efektet e dobishme që hudhra mund të ketë në shëndetin tuaj, ne ju rekomandojmë të provoni këtë supë magjike.
Afër pesë thelpinj hudhra të prera imët
• 2 lugë gjalpë
• 2 lugë vaj ulliri
• 1 lugë trumëz të freskët, të grirë imët
• 6 filxhanë (nga 250 ml) supë pule
• 2 hudhra të kuqe, të prera po ashtu imët
• 3 filxhanë bukë të thekur të prerë në copa të vogla
Nxeheni furrën në 180 C. Prisni majat hudhrave. Shtoni vajin e ullirit dhe futini në një folio alumini. Piqeni në furrë përreth 90 min. Lëreni të ftohet. Gjatë kësaj kohe, nxehni dy lugë vaj ulliri dhe gjalpë në temperaturë mesatare. Shtoni hudhrat e kuqe (përziejini shpesh). Lërini 10 minuta. Përzieni të gjithë përbërësit bashkë dhe shtojini trumëzat. Uleni temperaturën dhe lëreni të qëndrojë 5 minuta.
Këtë masë të fituar përzieni me mikser derisa ta mbërrini një masë të trashë homogjene. Pastaj shtojeni piperin e zi dhe kripën sipas dëshirës.
Më të lexuarat


Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë

A duhet ta lajmë orizin para se ta gatuajmë? Ekspertët i japin fund dilemës së amvisave

Një truk i thjeshtë si të pastroni enët nga ushqimi i djegur

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë: Sfera kokosi vetëm me dy përbërës!

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Truk për gatimin e simiteve të shijshme që do lëpini gishtat: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës iu mësojnë 5 truket që do t’i shpëtojnë nga kjo situatë
