BREAKING NEWS

“FBI”-ja shqiptare nis punën më 1 shtator, zbardhen detajet ku do të jetë selia

“FBI”-ja shqiptare nis punën më 1 shtator, zbardhen
x

Kultura

Bisedat në Art House School nisin në 24 gusht, artistët Rizzi dhe Laita rrëfejnë për librin

Bisedat në Art House School nisin në 24 gusht, artistët Rizzi dhe

Biseda e parë në Art House School do të bëhet me artistët Chiaralice Rizzi dhe Alessandro Laita. Ajo do të zhvillohet në datën 24 gusht në orën 19:00. Biseda do të fokusohet në prezantimin e librit të tyre “Live in the house and it will not fall down”. Ky libër është mbështetur nga Lewis Baltz Research Fund, publikuar nga MACK London (2016)dhe vjen si një galeri fragmentesh, një përmbledhje kujtimesh, historive njerëzore, e një shtëpie, e një qyteti të ndërtuar me imazhe nga arkivi fotografik i artistit venecian Bruno Rizzi i cili është ndarë nga jeta në vitin 2004. Duke kaluar kohë në studion e tij në Venezia, Laita dhe Rizzi ndërhyjnë me delikatesë në gjeologjinë që qëndron nën grumbujt me letra, kartolina, fotografi të sedimentuara ndër vite që na shërbejnë si gjurmë të jetës së artistit në sintoni me rrymat e qeta të qytetit lundrues. Chiaralice RIZZI dhe Alessandro LAITA kanë studiuar për arte vizuale në IUAV, Venecia. Nga 2010-2015, kanë punuar në të njëjtin fakultet me Lewis Baltz dhe Adrian Paci, si asistentë profesorë. Praktika e tyre zhvillohet rreth tematikës së peizazhit, kujtesës, përfaqësimit dhe investigimit të mundësive që përfshihen në “gjërat” që përcaktojnë dhe e bëjnë botën të hapur e njëkohësisht të panjohur, duke iu çasur vendit ku emrat dhe gjërat bëhen bashkë dhe hapin potencialin e së kaluarës tonë të bashkëndarë. Puna e tyre qëndron në reflektimin mbi fenomenin e pranishëm duke sfiduar edhe idenë e fotografisë si vërtetësi. Në 2016-ën, kanë fituar çmimin Lewis Baltz Research Fund dhe kanë publikuar librin e tyre të parë me MACK (London). Po ashtu, ata janë fitues të disa bursave të studimit dhe rezidencave artistike në Venecia (Fondazione Bevilacqua La Masa - Itali), Winterthur (Villa Straüli - Zvicër), YADDO (Saratoga Springs – SHBA), Citè Internationale des Arts (Paris - Francë). Artistët jetojnë mes Milanos dhe Venecias.