Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Prag lufte mes Turqisë dhe Greqisë! Kryeministri Rama befason gazetarin grek, ja çfarë i thotë për Erdogan

Prag lufte mes Turqisë dhe Greqisë! Kryeministri Rama befason
x

Kultura

Krijimtaria letrare për fëmijë, tre vepra shpallen fituese

Krijimtaria letrare për fëmijë, tre vepra shpallen fituese

Tre vepra u vlerësuan si më të mirat, në konkurrim për “Fondin për mbështetjen e krijimtarisë letrare për fëmijë”. Qendra Kombe?tare e Librit dhe Leximit ndau c?mimet e projektit, ku nga juria u vlerësuan 3 vepra mes atyre, që ishin në konkurrim. Drejtoresha e QKLL Alda Bardhyli, në ceremoninë e ndarjes së çmimeve u shpreh se konkursi kishte për qëllim nxitjen e shkrimit letërsisë për fëmijë. “Duke qene? se qershori u shpall muaji i letërsisë pe?rfe?mije?, ky konkurs letrar erdhi si mbështetje e krijimtarisë se? autore?ve shqiptare? pe?rfe?mije?, me qe?llim nxitjen e shkrimit te? ke?sajlete?rsie. 20 vepra u be?ne? pjese? e ke?saj gare, e cila kishte pe?rqe?llim te? motivonte nxitjen e shkrimit te? letërsisë pe?r fe?mije?”, tha Alda Bardhyli, drejtore e QKLL-se?. Kryetari i jurisë, Gaqo Bushaka, u shpreh se letërsia pe?rfe?mije? po zhvillohet akoma me? tej dhe ishte e ve?shtire? pe?rzgjedhja e fituesve. Tri vepra si me? te? mira te? ke?tij konkursi u shpallën romani “Udhe?tim drejt planetit Arbe?r” me autor Luan Rame?n, libri didaktiko-letrar “Grama Tik-Tok” me autore Rudina C?upin, pe?rralla “Fani ne? ke?rkim te? drite?s” me autore Rovena Rrozhanin. Luan Rama me romanin “Udhe?tim drejt planetit Arbe?r” u shpall fitues për pe?r teme?n interesante, sa kombe?tare aq edhe universale, qe? trajton dhe gjuhe?n e pe?lqyeshme e te? kuptueshme pe?rfe?mije?t. “Shkrimi i librit qartazi e?shte? i paraprire? nga një ke?rkim jo i vogël dhe e?shte? një histori e bukur pe?rfe?mije?t”, thuhej në motivacionin, që shoqëronte çmimin. Rudina C?upi me librin didaktiko-letrar “Grama Tik-Tok” u shpall fituese pe?r vlerat e larta gjuhe?sore, qe? nxit lidhjen e “shkëputur” te? fe?mije?ve me zote?rimin e gjuhe?s shqipe pe?rmes historive. Rovena Rrozhani me pe?rralle?n “Fani ne? ke?rkim te? drite?s”, u shpall fituese pe?r nxitjen e fantazisë se? fe?mije?ve, duke i motivuar ata qe? te? ke?rkojne? lidhjen e munguar me natyre?n. “I shoqe?ruar me ilustrime te? arrira, libri e c?on edhe me? tej fantazinë e te? vegje?lve”, thuhej në motivacionin e çmimit nga juria e përbërë nga Gaqo Bushaka, AnisaYmeri, Enkelejd Lamaj. Qendra Kombe?tare e Librit dhe Leximit do te? mbështesë botimin e ke?tyre tre dore?shkrimeve, qe? u pe?rzgjodhe?n nga juria. Dorëshkrimet e tre autorëve fitues, vlerësohen me nga 1 milion e 600 mijë lekë të vjetra.