BREAKING NEWS

Toka nuk gjen qetësi, shënohen të tjera lëkundje pas tërmetit të djeshëm, IGJEUM publikon të dhënat

Toka nuk gjen qetësi, shënohen të tjera lëkundje pas
x

Kultura

MTKRS, aktivitet në nderim të poetit Havzi Nela

MTKRS, aktivitet në nderim të poetit Havzi Nela

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve dhe Unioni Mbarëkombëtar i Integrimit të Burgosurve e të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë organizojnë sot një ceremoni përkujtimore kushtuar 25 vjetorit të ekzekutimit të poetit disident Havzi Nela.

Poeti Nela ishte njëri nga ata njerëz që nuk u pajtua asnjëherë me regjimin e diktatorit Enver Hoxha. Shqipëria ishte mbërthyer në tela me gjemba kur poeti kërkonte rreze drite liri dhe barazi me frymëzimin e tij dhe poezitë e tij. Poeti Havzi Nela ka lindur në fshatin Kollovoz të Kuksit në 20 shkurt 1934. Shkollën fillore e fillon në qytetin e Tiranës dhe mbaron në qytetin e Kuksit, ai vazhdon më tej shkollën pedagogjike në qytetin e Shkodrës.

I etur për arsim dhe dije edhe pse në gjendje të vështirë ekonomike, jetim, vazhdon arsimin e lartë me korrespondencë duke shërbyer në dhjetëra shkolla në mbarë Shqipërinë. Sot në këtë ceremoni do të ketë referime mbi veprën e tij, ku nuk do të mungojnë dhe familjarë të poetit.