BREAKING NEWS

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!
x

Kultura

Restaurohet filmi "Tomka dhe shokët e tij"

Restaurohet filmi "Tomka dhe shokët e tij"
Filmi në fjalë është një film emblematik i kinemasë shqiptare që falë restaurimit dhe rezervimit do të mund ti trashëgohet brezave. Ai pritet që të shfaqet në mbrëmjen e 26 prillit në premierën e festivalit të filmit në Prishtinë.
 
“Do të jetë premiera e parë për të cilën unë ndjej dhimbje dhe do të doja shumë që të ishte Xhanfize Keko, do të doja shumë që të ishte Rexhina Longo e cila na ka bërë kaq shumë deri tani për arkivin dhe për të gjithë ne, jo vetëm për arkivin e filmit.”-u shpreh aktorja Elvira Diamanti. 
 
Është një nismë e vyer kjo e cila bën të mundur shpëtimin e vlerave tona kombëtare çka institucionet publike nuk po e bëjnë siç duhet. 
 
“ Restaurimi jo vetëm dyfishon jetëgjatësinë e një filmi sepse filmat e restauruar quhen që janë prodhuar sot, këtë nënkupton restaurimi dhe rezervimi. Ka ndodhur që filmat duke marrë pjesë në festivale të ndryshme të arkivave, në vente të ndryshme kemi arritur që audienca ndërkombëtare të njihet me kinemanë shqiptare. Kjo nuk është pak.”- theksoi Diamanti.