Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport
  • Ëmbëlsirë me kos dhe luleshtrydhe

    31/07/2017 - 07:21 - Guzhinë
    Një ëmbëlsirë e lehtë me kos që përgatitet me vetëm 4 përbërës. Do t’ju shijojë së tepërmi në këto ditë të ngrohta me diell. Përbërësit: 450 gram luleshtrydhe të freskëta ½ limon 400 gram kos 150 gram...
  • Krostatë me krem limoni, pa gjalpë

    31/07/2017 - 07:09 - Guzhinë
    Nga Linda fishta, Fotografia Armand Habazaj Krostata është një nga ëmbëlsirat më të shijshme dhe kaq të mirë sa me kremin e limonit, nuk e keni provuar më parë. E freskët dhe me aromë shumë të mirë! Përbërësit për brumin frola, për tavë me diameter...
  • Si të përgatisni qumështorin tradicional

    09/07/2017 - 22:40 - Guzhinë
    Në fëmijëri, kjo ishte pjata e preferuar e të gjithëve. Shumica e preferonin të ëmbël, prandaj edhe ne po japim versionin pak të aromatizuar të saj; por nuk ishin të pakët edhe ata që e donin të kripur. Sido që të ishte, tava nuk ngelej asnjëherë...
  • Mënyra më e mirë për të gatuar kërpudhat

    19/05/2017 - 21:32 - Guzhinë
    Kërpudhat janë një burim i mirë fibrash e vitaminash dhe studimet e fundit sugjerojnë se metoda me të cilën i gatuani ndikon në masën e vlerave ushqyese që merrni prej tyre. Nga mënyrat më të mira janë gatimi i tyre më mikrovalë ose në zgarë, të...
  • Komposto qershie me limon

    09/05/2017 - 22:48 - Guzhinë
    Nëse edhe juve ju pëlqen shumë akullorja e shoqëruar me komposto apo reçel qershie, tani jeni në kohën më të mirë për ta përgatitur vetë, bazën e qershive. Sigurisht, mund ta përdorni edhe në ëmbëlsira të ndryshme, e rëndësishme është që ta bëni!...
  • Kek i shpejtë me kos dhe luleshtrydhe për stinën e pranverës

    07/05/2017 - 22:31 - Guzhinë
    Luleshtrydhet janë në kohën e tyre më të mirë! Kanë pak kalori prandaj edhe nëse e teproni pak nuk keni pse ndiheni në faj! Nëse i përdorni në kek, nuk duhet të shtoni shumë sheqer.     Përbërësit për tavë me diametër 24 cm: ● 500 g...
  • Ja disa këshilla gatimi për një darkë pranverore

    02/05/2017 - 11:31 - Guzhinë
    Një rizoto ideal për stinën e pranverës me molusqe dhe shparguj, një recetë e cila do të kthehet në një zgjidhje perfekte për darkat gjatë javës. Përbërësit: 300 gr shparguj 280 gr oriz 100 gr molusqe (të qëruara...
  • Domate qershi të pjekura me mjaltë

    25/04/2017 - 22:49 - Guzhinë
    Domatet e pjekura mund të shoqërojnë biskotat e kripura ose bukën e thekur të shoqëruar me pak djathë. Janë ide e mirë për darkat me miq kur parësore është vera Koha e përgatitjes në total – 30 minuta Përbërësit për 6-8 persona: 500 g domate...
  • Keku me Boronica i zonjës Michelle Obama

    23/04/2017 - 22:42 - Guzhinë
    Ky kek është një nga ëmbëlsirat që ish zonja e Shtëpisë së Bardhë e përgatiste më shpesh. Thuhet se znj.Obama nisi ta gatuante që kur kërkoi të mbillnin boronicë në kopshtin e Shtëpisë së Bardhë. Që nga koha e fushatës së parë të zgjedhjeve...
  • Çokollata e zezë, e bardhë apo me qumësht, cila është më e shëndetshme

    17/04/2017 - 22:44 - Guzhinë
    Kënaqësitë në jetë nuk kanë fund, e të ngrënit çokollatë është një prej tyre. Thuhet se ky është mëkati më i ëmbël, por duket se kemi gabuar gjatë gjithë jetës. Të ngrënit çokollatë nuk është mëkat, pasi studime të shumta shkencore kanë vërtetuar se...
  • Biskota të ngjyrosura me lëng panxhari

    07/04/2017 - 21:59 - Guzhinë
    Këto biskota më kujtojnë fëmijërinë. I përgatitnim kur prisnim pranverën, më pëlqenin shumë dhe gjithmonë kam menduar që ishin specialitet shqiptar. Vonë kam zbuluar që receta është me origjinë italiane, nga Abruzzo, ku këto biskota janë gjithmonë...
  • Si të përgatisni në shtëpi reçel luleshtrydhesh

    01/04/2017 - 22:55 - Guzhinë
    Fruti i ëmbël i luleshtrydhes do t;ju duket edhe më i ëmbël nëse këtë të fundit e përgatisni në formën e reçelit. Ndonëse një frut që nuk konsumohet shumë i tillë, kohët e fundit gjyshet mamatë apo amvisat kanë filluar të përdorin fruta jo dhe aq...
  • Puding me vezë, ëmbëlsirë dietike pa miell

    01/04/2017 - 22:52 - Guzhinë
    Kur ndjek një dietë dobësimi, është e rëndësishme që të kënaqësh stomakun. Për këtë ju vijnë në ndihmë substancat që kanë shije të mrekullueshme, por nuk ju lejojnë të shëndosheni. Mes shumë përbërësve të këtyre ëmbëlsirave përmendim ëmbëlsuesit,...
  • 3 gabimet më të zakonshme që bëni kur gatuani pulën

    31/03/2017 - 22:38 - Guzhinë
    Pula është një ndër ushqimet më të përdorura në të gjithë botën. Këtë e tregojnë edhe shifrat e publikuara nga institute të ndryshme, rreth 8 bilion pula konsumohen çdo vit. Sigurisht zgjidhni ta konsumoni për vlerat ushqyese si proteinat, vitaminat...
  • Makarona flutur me bizele dhe salmon

    31/03/2017 - 22:35 - Guzhinë
    Makaronat, me çfarëdo që të gatuhen, janë gjithmonë zgjidhje e shpejtë dhe e shijshme. Pastaj, nëse u kushton pak kohë dhe produkte të mira, bëhen të pa zëvendësushme. Përbërësit për 4 persona: 350g makarona flutur ● 200g salmon i tymosur ● 250g...
  • Biskota me krem limoni, të mrekullueshme!

    29/03/2017 - 22:22 - Guzhinë
    Çaji i pasdites do të shijojë me siguri më shumë me këto biskota. E nëse ndiheni tepër anglezë, atëherë hiqni çajin dhe mbani biskotat :) (Receta nga Linda Fishta) Përbërësit:  200g miell ● 200g gjalpë i butë në temperaturë ambienti ● 100g...
  • Lexoni se çfarë duhet tu hidhni vezëve, për të marrë maksimumin e shijes

    28/03/2017 - 22:08 - Guzhinë
    Nuk ka rëndësi si i gatuani, disa i pëlqejnë të buta e disa të pjekura mirë, vezët e rrahura vështirë se duan më shumë sesa gjalpë për tiganin dhe pak kripë dhe piper. Nuk do ju thoshim të shtonit gjë tjetër, ose ndoshta vetëm pak djathë të grirë...
  • Sallatë me kërpudha të egra

    28/03/2017 - 22:00 - Guzhinë
    Kjo është një recetë nga chef-i Bobby Flay që kombinon kërpudhat dhe shijen pikante të lakrave. Vaji i tartufit të bardhë i jep së gjithës një shije më të mirë. Kini parasysh të mos u hidhni kripë kërpudhave derisa të marrin ngjyrë të artë.  ...
  • Orizi i ringrohur mund t’ju helmojë nëse nuk bëni këtë veprim

    27/03/2017 - 22:39 - Guzhinë
    Edhe pse të gjesh pak pilaf të gatuar në shtëpi, është kënaqësi e madhe sepse mjafton ta ngrohësh e t’i shtosh diçka tjetër që të pëlqen dhe e ke gatin vaktin, e vërteta është që orizi, kur rri disa orë i gatuar, mund të bëhet shumë i dëmshëm...
  • Mësoni si të bëni një vezë të skuqur perfekte

    26/03/2017 - 22:47 - Guzhinë
    Nëse të gjithë kemi menduar se, të paktën, dimë të gatuajmë një vezë, me siguri do ndihemi keq pasi të lexojmë këtë. Edhe një vezë e skuqur, që mund të të duket gjëja më e thjeshtë, ka disa truke të cilat e bëjnë shijen e saj më të mirë. Të gjithë...
  • Kek i kripur me patëllxhanë, djathë dhe proshutë

    22/03/2017 - 22:10 - Guzhinë
    Ndryshe nga se jemi mësuar, prej përbërësve të mëposhtëm nuk do të përftojmë një kek të ëmbël por të kripur! Përbërësit për tavë me gjatësi 30x10cm ose 26cm nëse e keni të rrumbullakët: 3 vezë ● 75g miell 0 ● 75g niseshte ● 1 bustinë sodë për torta...
  • Si ta mbani bukën të freskët për disa ditë

    17/03/2017 - 20:08 - Guzhinë
    Kjo është receta e mamasë që sërish do të na zgjidhë hallin. Bëni edhe ju pjesë në kategorinë e atyre që nuk e vizitojnë çdo ditë furrën e bukës? Nëse po, më poshtë do të gjeni mënyrën se si të ruani bukën që do të blini sot për disa ditë. Lexoni me...
  • Silleni pranverën më afër dhe gatuani kek me luleshtrydhe

    14/03/2017 - 21:37 - Guzhinë
    Edhe pse gjendemi në mes të muajit të parë të pranverës, koha e vrenjtur dhe në disa raste shirat nuk na kanë lënë një shije të mirë të pranverës. Megjithatë natyra i përshtatet stinës, pasi siç mund të dallohet lehtësisht përreth shumë pemë kanë...
  • Kek me portokall

    12/03/2017 - 22:22 - Guzhinë
    Keku me portokall është një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e shpejtë, pa kosto. Mund ta përdorni mëngjeseve, të shoqëruar me një gotë qumësht. Përbërësit për tavë me kuadrate 23-24cm anësore të gjatë ose e rrumbullakët me diametër 26 cm: ●250g gjalpë i...