Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport
  • Lexoni se çfarë duhet tu hidhni vezëve, për të marrë maksimumin e shijes

    28/03/2017 - 22:08 - Guzhinë
    Nuk ka rëndësi si i gatuani, disa i pëlqejnë të buta e disa të pjekura mirë, vezët e rrahura vështirë se duan më shumë sesa gjalpë për tiganin dhe pak kripë dhe piper. Nuk do ju thoshim të shtonit gjë tjetër, ose ndoshta vetëm pak djathë të grirë...
  • Sallatë me kërpudha të egra

    28/03/2017 - 22:00 - Guzhinë
    Kjo është një recetë nga chef-i Bobby Flay që kombinon kërpudhat dhe shijen pikante të lakrave. Vaji i tartufit të bardhë i jep së gjithës një shije më të mirë. Kini parasysh të mos u hidhni kripë kërpudhave derisa të marrin ngjyrë të artë.  ...
  • I fejuari i Marina Farës mik i vjetër me Edi Ramën: E kam mik njësh

    28/03/2017 - 20:50 - Guzhinë
    Doli në skenë si i fejuai i vajzës seksi të Eli Farës, Marinës. Por biznesmeni  shkodran, i cili u prezantua për publikun shqiptar vetëm gjatë ditës së sotme, nuk duket të jetë aq i panjohur. Në profilin e tij në rrjetin sociale Facebook,...
  • Orizi i ringrohur mund t’ju helmojë nëse nuk bëni këtë veprim

    27/03/2017 - 22:39 - Guzhinë
    Edhe pse të gjesh pak pilaf të gatuar në shtëpi, është kënaqësi e madhe sepse mjafton ta ngrohësh e t’i shtosh diçka tjetër që të pëlqen dhe e ke gatin vaktin, e vërteta është që orizi, kur rri disa orë i gatuar, mund të bëhet shumë i dëmshëm...
  • Mësoni si të bëni një vezë të skuqur perfekte

    26/03/2017 - 22:47 - Guzhinë
    Nëse të gjithë kemi menduar se, të paktën, dimë të gatuajmë një vezë, me siguri do ndihemi keq pasi të lexojmë këtë. Edhe një vezë e skuqur, që mund të të duket gjëja më e thjeshtë, ka disa truke të cilat e bëjnë shijen e saj më të mirë. Të gjithë...
  • Kek i kripur me patëllxhanë, djathë dhe proshutë

    22/03/2017 - 22:10 - Guzhinë
    Ndryshe nga se jemi mësuar, prej përbërësve të mëposhtëm nuk do të përftojmë një kek të ëmbël por të kripur! Përbërësit për tavë me gjatësi 30x10cm ose 26cm nëse e keni të rrumbullakët: 3 vezë ● 75g miell 0 ● 75g niseshte ● 1 bustinë sodë për torta...
  • Si ta mbani bukën të freskët për disa ditë

    17/03/2017 - 20:08 - Guzhinë
    Kjo është receta e mamasë që sërish do të na zgjidhë hallin. Bëni edhe ju pjesë në kategorinë e atyre që nuk e vizitojnë çdo ditë furrën e bukës? Nëse po, më poshtë do të gjeni mënyrën se si të ruani bukën që do të blini sot për disa ditë. Lexoni me...
  • Silleni pranverën më afër dhe gatuani kek me luleshtrydhe

    14/03/2017 - 21:37 - Guzhinë
    Edhe pse gjendemi në mes të muajit të parë të pranverës, koha e vrenjtur dhe në disa raste shirat nuk na kanë lënë një shije të mirë të pranverës. Megjithatë natyra i përshtatet stinës, pasi siç mund të dallohet lehtësisht përreth shumë pemë kanë...
  • Kek me portokall

    12/03/2017 - 22:22 - Guzhinë
    Keku me portokall është një ëmbëlsirë e thjeshtë dhe e shpejtë, pa kosto. Mund ta përdorni mëngjeseve, të shoqëruar me një gotë qumësht. Përbërësit për tavë me kuadrate 23-24cm anësore të gjatë ose e rrumbullakët me diametër 26 cm: ●250g gjalpë i...
  • Mësoni të përgatisni tiramisu në kushte shtëpie

    10/03/2017 - 22:10 - Guzhinë
    Sa herë e keni provuar në restorante e pastiçeri këtë ëmbëlsirë dhe asnjë recetë që keni provuar në shtëpi s’ju ka dalë indentike! Sekreti i saj ndodhet pikërisht te pasterizimi i vezëve, në ujë të nxehtë vetëm pak kohë dhe nxirren, për t...
  • Kek tigani “Pancakes” me livando dhe miell tërshëre

    07/03/2017 - 10:51 - Guzhinë
    Këta kekë tigani “pancakes” jo vetëm që do i bëjnë mëngjeset tuaja më të ëmbla dhe plotë aromë falë livandos, por janë dhe të freskëta me shtimin e kosit grek dhe frutave. Kjo recetë është postuar në stinën e pjeshkëve, por ju mund të...
  • Përzieni çokollatën me verën e kuqe, është ideale. Ja si ta përgatisni

    28/02/2017 - 22:46 - Guzhinë
    Një mënyrë kombinimi e këtyre dy produkteve mund të kthehet vetëm në disa minuta në një pije shumë të shijshme e të nxehtë për motin e ftohtë. Për dy filxhanë verë me çokollatë ju duhet: 1 dhe 1/2 filxhanë qumësht (2%) 1 filxhan verë e kuqe (...
  • Sonte në darkë zgjidhni patatet e skuqura (Video)

    26/02/2017 - 20:17 - Guzhinë
    Patatet e skuqura, sado të shijshme që të jenë të nesërmen do na bëjnë të ndihemi keq për shkak të kalorive që kanë. Ndaj një recetë tjetër shumë e thjeshtë dhe njësoj e shijshme është këtu për t’ju zgjidhur çdo dilemë. Mund t'i përgatisni...
  • Kek me susam, bajame dhe dardhë

    26/02/2017 - 18:58 - Guzhinë
    Ky kek i ngjeshur dhe i shijshëm ka sasinë e duhur të ëmbëlsisë. Mund të konsumohet kurdo. Përbërësit ¾ filxhan qumësht bajamesh 1 lugë çaji lëng limoni ose uthull molle 1 filxhan me miell ¾ filxhan me miell bajame 1 lugë çaji pluhur...
  • Pulë e tiganisur me patate dhe limon

    17/02/2017 - 22:52 - Guzhinë
    Nga ato receta të çastit që sajohen me ç’të kesh për momentin dhe që dalin më të mira se ato që i ke menduar t’i përgatisesh me ditë të tëra. Një vakt që do ju kujtojë drekat në familje, në vitet ‘90. Përbërsit për 2 persona 2...
  • Provoni të përgatisni pancakes me dy pёrbёrёs, është shumë e thjeshtë!

    07/02/2017 - 12:53 - Guzhinë
    Mjafton vetёm tё çoheni 5 minuta mё parё çdo mёngjes, pёr ta filluar ditёn ёmbёl. Nuk nevojitet as mami e as shumё pёrbёrёs pёr tё pёrgatitur mёngjesin. Atё do ta keni gati vetёm nёse nё shtёpi keni miell, banana dhe njё mikser. Nё videon e...
  • Një vakt i lehtë, qofte me patate dhe ton

    06/02/2017 - 14:18 - Guzhinë
    Qoftet janё gjithmonё njё recetё qё nuk mund tё refuzohet. Sot, receta qё ju propozohet ka dy pёrbёrёs kryesorё, patate dhe ton peshku. Ёshtё mjaft e thjeshtё, mjafton tё respektosh disa hapa. Përbërësit: 1 kg patate 2 konserva ton peshku natyral 2-...
  • Një recetë e ëmbël për muajin shkurt

    04/02/2017 - 22:31 - Guzhinë
    Ёmbёlsirat e vogla janё tё preferuara pёr tё vegjёl e tё mёdhenj. Pranojeni qё kur iu dalin pёrpara nё shtёpi nuk ndaleni dot sё ngrёni, pasi shija e tyre ju pёlqen shumё. Ndaj edhe sot, pёr ta nisur muajin e ri ёmbёl, po ju sugjerojmё njё recetё tё...
  • Provoni të gatuani kekun më të mirë

    31/01/2017 - 19:54 - Guzhinë
    Të gjithë e duam në një orë të ditës një filxhan kafe apo çaj të ngrohtë. Shijet e çajrave variojnë, por gjithmonë një kek i shijshëm pranë tyre, është shoqëruesi më i mirë. Mund ta përgatiswsh vetë, kërkon pak përbërës dhe shpenzime dhe është shumë...
  • Fasule në furrë, ja si t'i përgatitni

    Fasule në furrë, ja si t'i përgatitni
    19/01/2017 - 22:40 - Guzhinë
    Përbërësit:   – 1 kg fasule   – 1 kg qepë   – 5-6 speca të pjekur   – 100-150 gr proshutë   – 1 filxhan vaj   – Piper, kripë   – Gjethe dafine   Përgatitja:   -I...
  • “Sallata Cezar”/ Receta për sallatën më të famshme në botë

    “Sallata Cezar”/ Receta për sallatën më të famshme në botë
    16/01/2017 - 20:09 - Guzhinë
    Sallata Cezar është zgjedhja e vërtetë për racion të shëndetshëm dhe të shijshëm.   Përbërësit:   ▪ 200 gr fileta pule   ▪ 1 fetë buke të thekur   ▪ Sallatë e gjelbër   ▪ 50 gr djathë Parmigiano në copa të vogla   ▪ 5-6...
  • Ja si të gatuani supën që lufton gripin dhe efektet e saj të menjëhershme

    Ja si të gatuani supën që lufton gripin dhe efektet e saj të menjëhershme
    04/01/2017 - 16:16 - Guzhinë
    Kjo supë funksionon si një medikament i blerë në farmaci në trupin tuaj pasi dy përbërësit e saj kryesorë janë mishi i pulës dhe qumështi.   Në dallim nga ilaçet që blejmë kjo supë nuk ka efekte anësore dhe organizmi ynë siguron mbrojtjen e...
  • Mish derri me patate në furrë, ja si përgatitet

    Mish derri me patate në furrë, ja si përgatitet
    28/12/2016 - 22:53 - Guzhinë
    Përbërësit:   2 kg fileto mishi derri   3 kokrra hudhra   2 limona të shtrydhur   1 portokall të shtrydhur    gjalpë   5 lugë. lugë mustardë   1 filxhan verë e bardhë   2  patate   ½...
  • Dreka që zbut thartirën e organizmit

    Dreka që zbut thartirën e organizmit
    26/12/2016 - 21:08 - Guzhinë
    Nevojiten:   ▪ 1 qepë ▪ 2 speca të gjelbër dhe 2 të kuq ▪ 2 karota ▪ 500 ml domate të lëngshme ▪ 300 g mel ▪ erëza sipas shijes ▪ pak vaj, pak kripë dhe piper   Përgatitja:   Priteni një qepë dhe fërgojeni në zjarr të ngadaltë, pastaj...