BREAKING NEWS

'Testi i uthullës', mësoi si funksionon taktika që aplikon ushtria amerikane për të zbular personat e infektuar nga COVID-19

'Testi i uthullës', mësoi si funksionon taktika që
x

Lifestyle

A duhet të kryeni marrëdhënie intime kur të gjithë jemi nën kërcënimin e koronavirusit? Ekspertët japin përgjigjen e papritur

A duhet të kryeni marrëdhënie intime kur të gjithë jemi

Koronavirusi ka infektuar shumë njerëz nga mbarë bota dhe ka shënuar mbi 4 mijë viktima. Një pyetje që padyshim ka kaluar në mendjen e pothuajse të gjithëve është: A mund ta merret Koronavirusi nga seksi?

Media britanike "express.co.uk" ka cituar për Qendrën për Kontrollin dhe Parandalimin e sëmundjeve se virusi përhapet kryesisht nga një njëri tek tjetrin, sidomos kur janë në kontakt të ngushtë.

Virusi përhapet me spërkla kur një person i infektuar kollitet ose teshtit. Virusi është i pranishëm në pikat e frymëmarrjes prandaj shumë vende si psh Franca kanë dekujaruar njerëzit të puthen në faqe. Puthja me partnerin është shumë me intime se kaq por sipas eksperteve nuk ka prova që koronavirusi të përhapet me anë të lëngjeve trupore.

Lidhur me këtë çështje kanë reaguar dhe mediat italiane. Shumë ekspertë e këshillojnë raportin intim pasi rrit imunitetin. Megjithatë në të tilla raste marrëdhëniet seksuale duhen kryer me partnerin në shtëpi dhe kurrsesi me partnerë të rastësishëm.