BREAKING NEWS

NJOFTIM I RËNDËSISHËM / Komiteti Teknik i Ekspertëve nxjerr masat e reja për të kufizuar përhapjen e Covid, mbyllen universitetet dhe konviktet, ja çfarë pritet të ndodhë me baret dhe restorantet në Shqipëri

NJOFTIM I RËNDËSISHËM / Komiteti Teknik i Ekspertëve nxjerr
x

Lifestyle

Ekspertja amerikane: Thuajini 'mirupafshim' pagjumësisë me këtë metodë

Ekspertja amerikane: Thuajini 'mirupafshim' pagjumësisë me

Dr Andrew Weil, një eksperte amerikane e gjumit ka zbuluar një teknikë për t’i ndihmuar njerëzit të flenë brenda 60 sekondave. Teknika duhet të praktikohet dy herë në ditë për 60 ditë rresht por nuk kërkon pajisje shtesë dhe mund të bëhet kudo që ndodheni. Sipas dr.Weil sa më shpesh ta përsërisni aq më të relaksuar do ndiheni. Për më tepër, ajo eliminon inatin dhe nervozizmin.

Për ta mësuar si bëhet ndiqni këta hapa të thjeshtë. Fillimisht nxirrni frymën nëpërmjet gojës në mënyrë të thellë dhe pasi të keni numëruar 4 herë merrni sërish frymë por nëpërmjet hundës. Pasi të keni numëruar 10 herë nxirreni komplet frymën nëpërmjet gojës, sërish. Ky është cikli i parë. Merrni frymë sërish dhe përsëritni dhe 4 cikle të tjera.