Lajme të tjera
BREAKING NEWS

“3 programe të reja nxitjeje të ...”, kryeministri Rama bën publik vendimin më të fundit të qeverisë dhe jep lajmin e mirë

“3 programe të reja nxitjeje të ...”, kryeministri Rama
x

Lifestyle

Engjëlli i Vdekjes, zbulohet fosili prehistorik që hedh dritë mbi speciet e jetuara miliona vjet më parë

Engjëlli i Vdekjes, zbulohet fosili prehistorik që hedh dritë mbi

Shkencëtarët kanadezë zbuluan një fosil, që dyshohet të jetë i një Tiranozauri që ka jetuar rreth 80 milionë vjet më parë, i quajtur “Engjëlli i Vdekjes”.

Doktor Jared Voris nga Universiteti “Calgary” deklaroi se bëhet fjalë për një specie të re dinozauri.

Sipas Voris, ky është dinozauri më i vjetër i kësaj specie të gjetur në Kanada, duke përmendur se rajoni ku ata kryen kërkime arkeologjike është i pasur me fosile që i përkasin specieve të reja ose më parë të njohura të dinozaurit.

“Thanatotheristes degrootorum” është një dinozaur parahistorik mishngrënës. Ata kishin origjinën në periudhën kretace dhe ekzistonin deri në zhdukjen e dinozaurëve 65 milionë vjet më parë.