BREAKING NEWS

“Është prekur nga Covid-19 edhe bashkëshortja e djali im”, Veliaj tregon problemin që i ka shkaktuar virusi në mushkëri: Ndjehesha sikur më ka shtypur treni!

“Është prekur nga Covid-19 edhe bashkëshortja e djali
x

Lifestyle

Është kaq e thjeshtë! Nëse 1 femër bën këtë veprim, ajo ka mungesë të theksuar marrëdhëniesh intime

Është kaq e thjeshtë! Nëse 1 femër bën

Meshkujt dhe femrat mund që ta zbulojnë lehtë se kanë apo jo mungesë seksi. Kjo tek femrat manifestohet edhe përmes mënyrave dhe sjelljeve të ndryshme:

1.Lodhje kronike

Shumë femra që nuk praktikojnë seks kanë pagjumësi dhe janë të përgjumura gjatë ditës. Përgjegjës është hormoni oksiton, i cili vepron si një qetësues dhe krijohet gjatë orgazmës. Për shkak të mungesës së këtij hormoni, femrat shpesh janë të shqetësuara dhe kanë problem me gjumin.

2.Plakja e parakohshme

Gjatë seksit krijohet kolagjeni, i cili është përgjegjës për pamjen e bukur dhe rinore të lëkurës. Për shkak të mungesës së kolagjenit, lëkura do të duket më e vjetër se sa është me të vërtetë.

3.Probleme me lëkurën

Puçrrat dhe aknet në fytyrë shfaqen te femrat si pasojë e mungesës së progesteronit, të cilin trupi e liron gjatë seksit, pasi ky hormon është përgjegjës për një fytyrë të pastër.

4.Sjellje armiqësore ndaj njerëzve të tjerë

Përveç fizikës, ekzistojnë edhe pasoja psikologjike për shkak të mungesës së seksit. Femrat e pakënaqura seksualisht janë shpesh armiqësore ndaj gjithë botës rreth tyre.

5.Dobësim i rezistencës ndaj dhimbjeve

Oksitoni është një hormon që krijohet gjatë seksit dhe vepron si ilaç natyror kundër dhimbjeve dhe ngërçeve, kështu femrat që nuk janë aktive në seks shpesh marrin barna kundër dhimbjeve pasi kanë mungesë të oksitonit.

6.Imuniteti i dobët

Marrëdhëniet seksuale përmirësojnë gjendjen e përgjithshme të organizmit dhe rrisin numrin e antitrupave antiviral me 30 përqind.

7.Harresa

Seksi ndikon në qarkullimin e gjakut dhe për rrjedhojë, ndikon në funksionimin më të mirë të trurit.

8.Pakënaqësia e vazhdueshme me pamjen tuaj

Mungesa e seksit ndikon në vetëbesim dhe femrat që nuk kanë marrëdhënie seksuale shpesh nuk kanë besim në vete dhe vazhdimisht janë të pakënaqura me veten dhe pamjen e tyre.