Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Socialistët e Tiranës ndezin motorët/ Veliaj merr vendime të rëndësishme, lëviz 20 drejtues, u kërkon të fokusohen në fushatë (Zbardhen EMRAT dhe pozicionet e tyre)

Socialistët e Tiranës ndezin motorët/ Veliaj merr vendime të
x

Lifestyle

Flotë detare si kurrë më parë, kompania synon të realizojë projektin ambicioz

Flotë detare si kurrë më parë, kompania synon të

Komunitetet detare dhe shkencore i kanë vendosur vetes qëllimin ambicioz, që deri në vitin 2030 të krijojnë hartën e gjithë fundeve të oqeaneve në botë.

Projekti ndërkombëtar “GEBCO 2030” u krijua për të mbyllur hendekun e të dhënave dhe ka lançuar disa iniciativa për ta realizuar atë.

Një pjesë e madhe e këtij projekti do të duhet të shfrytëzojë teknologjitë e reja ose të paktën ato më aktive.

Anijet robot do të përdoren për të kërkuar objekte që mungojnë, por dhe do të inspektojnë tubacionet dhe kushtet e fundit të oqeanit. Ato janë parashikuar të qëndrojnë në zonën “Southampton” të bregut jugor në Britani.

Kur fillohet një mision, operatori “Southampton” ose një operator në një qendër identike kontrolli në Austin, Teksas, do të drejtojë mjetin nga porti, duke ruajtur vetëdijen e komandës dhe situatës përmes lidhjeve satelitore.