BREAKING NEWS

Tjetër humbje e rëndë në vend, Covid-19 i merr jetën parakohe muzikantit të njohur shqiptar, prej një muaj luftë me sëmundjen në Turqi, miku i tij jep lajmin e hidhur

Tjetër humbje e rëndë në vend, Covid-19 i merr jetën
x

Lifestyle

Ju ka ndodhur edhe juve? Pse flasim në gjumë dhe si ta kontrollojmë atë, studimet zbardhin shkakun e vërtetë (FOTO)

Ju ka ndodhur edhe juve? Pse flasim në gjumë dhe si ta

Të flasësh në gjumë pa qenë i vetëdijshëm është shumë e zakonshme.Studimet kanë zbuluar se deri në 66% e njerëzve kanë përjetuar episode të gjumit duke folur në një moment të jetës së tyre.

Ju ka ndodhur edhe juve? Pse flasim në gjumë dhe si ta

Dhe megjithëse të folurit në gjumë është zakonisht e padëmshme dhe nuk kërkon ndonjë trajtim mjekësor, kjo mund të shqetësojë partnerin tuaj dhe t’i privojë ata nga gjumi aq shumë i nevojshëm.

Ne kemi bërë disa hulumtime për të zbuluar se çfarë na bën të flasim ndërsa flemë dhe çfarë mund të bëjmë në lidhje me to të cilat i gjeni në fotogalerinë.

Ju ka ndodhur edhe juve? Pse flasim në gjumë dhe si ta

Si të kontrolloni të folurit në gjumë

Ju ka ndodhur edhe juve? Pse flasim në gjumë dhe si ta

Ju ka ndodhur edhe juve? Pse flasim në gjumë dhe si ta

Nuk ka asnjë mënyrë të njohur për të zvogëluar të folurit në gjumë, por ndryshimi i disa zakoneve mund të na ndihmojë ta marrim atë nën kontroll. Disa këshilla të gjumit të shëndetshëm përfshijnë:

-shmangia e vakteve të rënda afër kohës së gjumit
-vendosja e një shtrati komod me një dyshek dhe jastëkë cilësorë
-shmangia e kafeinës vonë pasdite dhe në mbrëmje
-mbajtja e një orari të qëndrueshëm të gjumit çdo ditë