BREAKING NEWS

“Do ndodhë javën e ardhshme..”, Taulant Balla paralajmëron foton që do dalë për Lulzim Bashën dhe do shkaktojë ‘tërmet’ në politikën shqiptare

“Do ndodhë javën e ardhshme..”, Taulant Balla
x

Lifestyle

Këto bimë duhet t’i mbani me patjetër në shtëpi

Këto bimë duhet t’i mbani me patjetër në shtëpi

Kur vendosni që dëshironi të përfshini bimë jeshile në mjedisin e shtëpisë tuaj, duhet të keni kujdes për disa gjëra.

Ndriçimi është ndër gjërat më të ndërlikuara kur bëhet fjalë për gjelbërimin e harlisur. Është mirë të dimë se edhe bimët me dritë të ulët kërkojnë pak dritë për tu rritur. Kështu që bëni kujdes nëse banja juaj ka dritare të vogla ose nuk ka dritare fare.

Shpesh ato shkaktohen nga uji i nxehtë i rrjedhshëm nga dushet dhe banjat. Kështu që flora tropikale funksionon mirë në banjë.

Këto janë ndër zgjedhjet më të mira të bimëve të banjës:

Aloe Vera

Është “bima e pavdekësisë” dhe është një zgjedhje perfekte për një dritare me banjë me diell. Kjo jo vetëm që sjell jetën në vetë vendin, por është plot me minerale dhe vitamina. Xheli i tij mund të përdoret për qëllime mjekësore si trajtimi tropikal për një lëkurë të thatë, ose pickime insektesh ndër të tjera. Kur vendoset afër dritares, vetëm lagështia mund të plotësojë shumicën e nevojave të saj për ujë.

Bambu

Kjo bimë është në gjendje të rritet në çdo dritë dhe nuk ka nevojë për asnjë tokë . Vendoseni bambu për të rrënjosur në një enë, të mbushur me guralecë, dhe ujiteni atë çdo dy deri në katër javë. Dhe mbani në mend se ajo rritet me të vërtetë shpejt.

Begonia

Banja është vendi i përsosur për begonia, pasi ato duhet të dimërohen brenda. Përdorni ndriçimin fluoreshent dhe kërkoni lagështi të banjës.