BREAKING NEWS

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!

Propozimi i papritur i Silva Binos: Të mbyllim sërish fundjavat!
x

Lifestyle

Koronavirusi ishte parashikuar! Ja çfarë thoshte në vitin 2001 astrofizikanti i njohur

Koronavirusi ishte parashikuar! Ja çfarë thoshte në vitin 2001

Akademiku, fizikanti, matematiceni e astrofizikanti Stephen William Hawking, në një intervistë për “The telegraph” 2001 e kishte parashikuar daljen jashtë kontrollit të kësaj situate koronavirusi.

Ai që në atë kohë deklaronte se 11 shtagtori nuk është asgjë para kërcënimit që i vjen rracës njerëzore nga biologjia dhe krijimi i një virusi që do të na shkatërrojë.

“11 Shtatori sado i tmerrshëm qe, nuk e ka kërcënuar mbijetesën e racës njerëzore siç bëjnë armët berthamore. Po kur mendoj më gjatë, më preokupon më shumë biologjia.

Armët bërthamore kanë nevojë për struktura të mëdha, kurse inxhinieria gjenetike, mund të realizohet nëpër laboratore të vegjel.

Nuk mund të kontrollohen gjithë këto laboratore të botës.

Rreziku është se rastësisht krijojmë ndonjë virus që do na shkatërrojë.

Nuk më vjen të besoj se raca njerëzore mund të mbijetojë në mijëvjetëshin që vjen, pa kolonizuar hapsirën.

Janë kaq shumë aksidentet që mund të ndodhin në jetën e një planeti.

Po unë jam optimist në jetë. Do mbërrijmë yjet…”, thotë Haëking në atë kohë.