BREAKING NEWS

'Testi i uthullës', mësoi si funksionon taktika që aplikon ushtria amerikane për të zbular personat e infektuar nga COVID-19

'Testi i uthullës', mësoi si funksionon taktika që
x

Lifestyle

Kujdes gjatë periudhës së vetë-izolimit! Ky është vendi në shtëpinë tuaj që nuk duhet të punoni kurrë, pasi shkatërron shëndetin tuaj mendor, punën , shpinën dhe gjumin

Kujdes gjatë periudhës së vetë-izolimit! Ky është

Në këto momente shumë prej jush janë të izoluar, duke braktisur vendet e punës, në kuadër të zbatimit të masave që ka nxjerrë qeveria për qëndrim në shtëpi.

Si alternativë për të punuar shumë prej nesh kanë zjedhur, procesin online nga shtëpia, por cili është vendi më i përshtatshëm për të punuar.

Në shtëpinë tuaj ka një vend ku nuk duhet të punosh kurrë, është pikërisht shtrati. Ne e dimë, është shumë joshëse të qëndrosh në shtrat dhe të mbuloheshme batanije dhe përpara të vendosësh kompjuterin. Puna nga shtrati është një ide e tmerrshme. Ajo shkatërron shëndetin tuaj mendor, punën tuaj, shpinën, gjumin dhe higjenën tuaj.

Çështja kryesore del nga mënyra se si truri juaj bën lidhjen midis vendndodhjes dhe mënyrës se si duhet të sillet . Kur nuk jeni më në zyrën tuaj të zakonshme, të cilën truri i shoqëron me bërjen e punës, është e lehtë që përqendrimi juaj të tundet dhe produktiviteti të zbehet.

Kur punoni nga hapësirat që janë të destinuara për të pushuar, linja midis punës dhe mos-punës bëhet më e mërzitshme dhe të dyja palët vuajnë. ‘Sigurohuni që të zbatoni dhe mbani kufijtë e rrept, kjo do të jetë thelbësore për t’ju lejuar të mbani shëndetin tuaj mendor gjatë punës nga shtëpia,’ thotë psikologu Charlotte Armitage për Metro.co.uk. ‘Ka një numër arsyesh pse të punosh nga shtrati yt është një ide e keqe, jo vetëm që është e keqe për shëndetin dhe sjelljen tënde fizike, por është e padobishme nga një këndvështrim psikologjik.

Nëse punoni në çdo dhomë të shtëpisë tuaj, do të filloni ta lidhni shtëpinë tuaj me punën, duke e bërë shumë të vështirë të ndërpriteni nga puna dhe të krijoni çekuilibër jo të shëndetshëm në rutinën tuaj të punës. ‘Në rastin ideal, keni nevojë për një hapësirë që është posaçërisht për punë, në të cilën mund të mbyllni derën kur të dëshironi.